Ajuntament i Generalitat visiten les policromies trobades durant les obres de la volta de l'església de l'Assumpció de la Vila

  

La regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Ángeles Gualde, i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa, han acompanyat aquest matí la subdirectora de l'Institut Valencià de Conservació, Gemma Contreras, a visitar les obres que s'estan realitzant a l'església de l'Assumpció de la Vila. L'objectiu era veure les policromies que van sortir a la llum la setmana passada en la volta del temple, durant les obres de restauració que es realitzen actualment al sostre del temple.

 

L'Ajuntament va posar la troballa en coneixement de la Generalitat de manera immediata i hui Contreras ha assegurat que enviaran especialistes amb l'equipament adequat per analitzar l'antiguitat i l'estat d'aquestes pintures.

 

Les cates realitzades durant les obres han posat al descobert que la volta té 3 fases diferents de decoració: una més antiga, una altra que podria datar del segle XVIII i la que actualment és a la vista.

 

En qualsevol cas, no es preveu que aquesta troballa supose un retard en les obres que actualment es realitzen al sostre de l'església de l'Assumpció de la Vila. Tot apunta que, més endavant, es demanarà un pla de restauració integral d'aquestes pintures per posar-les en valor de la manera més adequada.

Totes les imatges

Notícia publicada el 19 de Febrer de 2018