La Vila disposarà d'aigua potable de millor qualitat, gràcies al projecte de millora de l'estació de Galandú

El projecte, presentat hui per Hidraqua a l'Ajuntament, garanteix una major capacitat de tractament i millora la salubritat del subministrament per al municipi

  

El projecte de millora de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de Galandú suposa importants beneficis directes per als veïns de la Vila. La fi d'aquestes obres és actualitzar els tractaments amb què compta la planta, ja que, pels seus 22 anys d'antiguitat, estan obsolets. Una vegada finalitzat, la planta haurà ampliat en un 73% la seua capacitat de tractament i haurà millorat notablement el procés, amb l'objectiu d'augmentar també la qualitat de l'aigua.

 

El gerent de Hidraqua, Javier Díez, acompanyat de l'enginyer redactor del projecte, José Ramón García, han presentat aquest matí els detalls de l'actuació a l'alcalde, Andreu Verdú, el regidor responsable d'Aigua i Clavegueram, Pedro Alemany, i el regidor d'Urbanisme, Jaime Ramis. Durant la reunió han explicat la importància d'aquest projecte, que també permetrà garantir que el subministrament d'aigua s'adapte a la legalitat sanitària vigent, a més de suposar millores energètiques importants i de sostenibilitat ambiental per al municipi.

 

Segons ha explicat l'edil Pedro Alemany, «aquesta actuació important, valorada en 1,4 milions de €, suposa un pas endavant per a garantir la qualitat de l'aigua que consumim a la Vila durant els pròxims 15 anys».

 

Les millores que s'implementaran a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de Galandú permetran augmentar el cabal d'aigua a tractar fins els 130 litres per segon. D'aquesta manera, es garanteix un bon servei durant l'època estival, quan es produeix un pic important en el consum i, també, les futures necessitats que puga tindre la Vila a causa de l'augment de la població.

 

D'una altra banda, la normativa és cada vegada més restrictiva en matèria sanitària i obliga a implantar nous sistemes de tractament. Aquest projecte solucionarà els problemes de terbolesa de l'aigua, eliminarà la presència de matèria orgànica o sulfats i possibles problemes que puguen generar-se en els embassaments d'origen. De fet, està previst que l'aigua se sotmeta a un tractament de preoxidació filtració i desinfecció.

 

En aquest sentit, l'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, ha explicat que «qualsevol esforç és poc quan parlem de la salubritat del subministrament. Es tracta d'un projecte rellevant que ens aportarà dos avantatges importants: tenir garantida una ampliació notable del cabal d'aigua potable, amb vista a futures necessitats, i augmentar l'eficàcia dels processos de tractament de l'aigua. És a dir, més aigua i de millor qualitat per als veïns del municipi».

Totes les imatges

Notícia publicada el 22 de Febrer de 2018