L'artista viler Evaristo Alguacil protagonista d'una exposició a la Fundació Frax

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha estat l'encarregat de presentar la mostra en l'acte d'inauguració, realitzat aquest matí a l'Alfàs del Pi

  

Evaristo Alguacil, artista viler de reconegut prestigi en el món de la pintura, protagonitza des de hui una exposició a la Fundació Frax de l'Alfàs del Pi. La mostra porta per títol «La espátula, por Evaristo Alguacil» i posa en relleu, precisament, la tècnica pictòrica per la qual destaca aquest artista. La presentació del pintor i dels seus treballs ha anat a càrrec de l'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, durant l'acte d'inauguració realitzat aquest migdia a la seu de la Fundació.

 

Evaristo Alguacil ha agraït «que l'alcalde de la Vila m'haja acompanyat en aquesta inauguració, com a viler que sóc» i ha afegit que «es tracta d'una exposició molt àmplia, on s'inclouen treballs de moltes èpoques, formats i estils de la meua llarga trajectòria com a artista».

 

Alguacil és tot un referent en l'àmbit de la pintura impressionista, encara que destaca pel seu peculiar estil a l'hora de realitzar els seus treballs amb la tècnica de l'espàtula. De fet, es tracta d'una eina poc utilitzada en l'àmbit artístic, precisament, per la seua gran dificultat. No obstant això, l'artista viler és un bon exemple a l'hora de barrejar grans masses de textura fins aconseguir un cromatisme precís i captivador.

 

Andreu Verdú ha destacat que «per als vilers és un orgull que un paisà nostre destaque en el panorama artístic internacional per mèrits propis. Precisament, la Vila ha inspirat moltes de les seues obres i ha sabut plasmar la màgia dels seus paisatges amb el mateix art amb el qual ha captat qualsevol imatge del Sena o d'un bell racó d'Itàlia o dels Estats Units».

 

Per la seua banda, el president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such, ha explicat que «Alguacil és un artista de referència a la Marina Baixa, on tots destaquem i valorem el seu domini de l'espàtula. La seua tècnica li ha fet mereixedor de tots els elogis i l'ha portat a crear escola, amb el difícil que és això hui en dia».

 

L'exposició «La espátula, por Evaristo Alguacil» es pot visitar fins el pròxim 18 de març a la Fundació Frax, situada al passeig de les Estrelles, núm. 3, de l'Alfàs. L'horari d'obertura és de dilluns a divendres, de 9 a 15 h, i diumenges d'11 a 14 h.

Totes les imatges

Notícia publicada el 23 de Febrer de 2018