La Vila Joiosa commemora el 8 de març amb múltiples activitats de conscienciació i posada en valor del paper de la dona en la societat

  

La Regidoria d'Igualtat de la Vila Joiosa, en col·laboració amb altres regidories i institucions, ha organitzat un ampli programa d'actes per tal de commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març a tot el món. Les activitats tenen com a objectiu conscienciar i previndre la violència masclista, visibilitzar el paper de la dona en la societat i posar en valor la faena de la dona en diferents àmbits.

 

Els actes organitzats començaran demà, 28 de febrer, amb Campeonas invisibles, una trobada amb esportistes locals de diverses disciplines esportives: Elena Lloret, bicicleta tot terreny; Àngela Mingot, futbol sala; Lucía Serralta, piragüisme, i Amparo Chapa, ciclisme, i la projecció d'un documental. L'acte, que tindrà lloc a les 18.00 hores a la Llar del Pensionista, vol posar en valor l'esforç de les dones en el món de l'esport.

 

El Dia Internacional de la Dona hi ha convocada una vaga feminista a la qual es va sumar l'Ajuntament el passat Ple. A les 12.00 hores a la Barbera es realitzarà una concentració amb les diferents associacions de dones de la localitat. De vesprada es presentarà el llibre Eso en femenino organitzat per la Xarxa de Convivència. L'acte serà a les 19.00 hores a Vilamuseu amb entrada lliure.

 

El dia 9 de març hi haurà dues activitats: la primera serà la Trobada de Dones de la Marina Baixa, organitzada pel Consell d'Igualtat de la Marina Baixa a Finestrat; i el Teatre Auditori de la Vila Joiosa acollirà De todas las bellas, las más bellotas de Aérea Teatro a les 20.00 hores.

 

La dansa serà la protagonista de la penúltima activitat d'aquest cicle amb la representació de Pélvico de OtraDanza a les 18.00 hores al Teatre Auditori de la Vila Joiosa. L'endemà es tancaran les activitats commemoratives amb Eso no es amor, un taller de detecció precoç de la violència contra les dones per als alumnes dels IES de la localitat. A més, Igualtat, està impartint tallers per als alumnes de 4t de primària de les escoles de la Vila, dins el projecte educatiu de prevenció i detecció del sexisme i la violència contra les dones en els centres educatius de la ciutat.

 

«El 8 de març és un dia molt important, ja que commemora un fet històric rellevant i contribueix a visibilitzar la desigualtat que encara existeix en la nostra societat. L'Ajuntament de la Vila ha organitzat diferents activitats per conscienciar la societat de la importància de la dona en aquesta, per prevenir conductes masclistes i posar en valor les dones. Activitats diverses, d'oci i de treball, totes aquestes per seguir exigint la igualtat» ha comentat Pilar Baigorri, regidora d'Igualtat.

Totes les imatges

Notícia publicada el 27 de Febrer de 2018