La Vila fa costat a les ‘Campeonas Invisibles’: dones esportistes locals en contra de la discriminació en l'esport

L'acte, celebrat ahir a la Llar del Pensionista, va comptar amb l'assistència de nombrós públic i es va centrar en les claus per visibilitzar l'esport femení

  

Prop d'un centenar de persones va assistir ahir a l'acte «Campeonas Invisibles», organitzat per les regidories d'Igualtat i Esports de l'Ajuntament de la Vila, en el marc dels actes del Dia Internacional de la Dona. Va consistir en una trobada amb esportistes locals de diverses disciplines, guiat per la periodista experta en gènere Paqui Méndez i va servir per posar en relleu les traves que troben les dones que es dediquen a l'esport, a l'hora de visibilitzar seus èxits. En el transcurs d’aquest, vam poder conéixer les experiències de figures locals vitals, com ara Elena Lloret, corredora de bicicleta tot terreny; Àngela Mingot, jugadora de futbol sala; Lucía Serralta, especialitzada en piragüisme, i la ciclista Amparo Chapa.

 

Precisament, Chapa, presidenta del Club Ciclista de la Vila, va posar en relleu «la importància que hi haja dones en les federacions esportives, per poder canviar des de dins el model masculí de l'esport».

 

Durant el debat, van quedar paleses les dificultats que pateixen les esportistes pel fet de ser dones i algunes discriminacions greus que pateixen, com ara la de rebre premis en metàl·lic de menor quantia que els esportistes masculins. En aquesta línia, la periodista Paqui Méndez, que va presentar el seu documental Campeonas invisibles, ha explicat que actes com el d'ahir a la Vila són fonamentals per anar eradicant aquestes pràctiques masclistes.

 

Per la seuva banda, la regidora d'Igualtat de la Vila Joiosa, Pilar Baigorri, es va mostrar satisfeta pel resultat d'aquest acte i va assegurar que «volem que siga el primer de molts altres actes que ens ajuden a mostrar a la ciutadania que les dones esportistes treballen dur per aconseguir els millors resultats, però també per posar en valor la seua capacitat d'esforç, la dels seus clubs i la d'elles mateixes com a professionals de l'esport».

 

D'una altra banda, el regidor d'Esports, José Ramón Uclés, va proposar «intensificar la col·laboració transversal entre les diferents regidories de l'Ajuntament de la Vila per seguir organitzant actes d'aquest tipus i prendre un paper actiu en la lluita per la visibilitat de les dones esportistes de la localitat».

Totes les imatges

Notícia publicada el 01 de Març de 2018