Entra en funcionament el servei de recollida i trasllat d'animals abandonats de la Vila Joiosa

  

La regidoria de Medi Ambient ha signat amb la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alacant el contracte del servei de recollida i trasllat d'animals abandonats. Des de de hui, l'entitat passa a fer-se càrrec de la recollida i trasllat dels animals abandonats o errants en les vies i espais públics de la Vila Joiosa. 
 
Aquest servei passa a substituir al que anteriorment oferia la Societat Protectora d'Animals de la Vila Joiosa, abans de renunciar a l'autorització el passat 30 de juny.  
 
“Posem a servei del ciutadans les vies perquè qualsevol animal perdut o abandonat en  el nostre municipi siga ajudat quan abans i retornat als seus amos o traslladat a un alberg fora de perill” ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Pedro Alemany Pérez.
 
Des d'ara els ciutadans que troben algun animal abandonat o errant hauran de donar avís a la Policia Local, qui s'encarregarà de notificar la troballa a la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alacant.  Una vegada recollit, i en cas que no es localitze al propietari, aquesta mateixa entitat traslladarà l'animal a l'alberg. 
 
En cas de pèrdua o extraviament el propietari haurà de posar-se en contacte com més prompte millor amb la Policia Local. Aquest organisme és l'encarregat de rebre els avisos i pot aportar informació sobre el parador i situació de l'animal. 
Des de la regidoria de Medi Ambient de la Vila han recordat la importància d'inscriure als animals en el Cens Municipal d'Animals. Un registre gratuït i obligatori que permet localitzar als animals extraviats amb rapidesa. A més, els animals hauran de portar la seua identificació censal de forma permanent.

Totes les imatges

Notícia publicada el 18 de Juliol de 2018