La Regidoria d´Igualtat posa en marxa una campanya de sensibilització contra les agressions sexistes en les festes de la Vila Joiosa

  

La Regidoria d´Igualtat de l´Ajuntament de la Vila Joiosa ha impulsat una campanya de sensibilització ciutadana davant la proximitat de les festes de Moros i Cristians perquè la població siga capaç de detectar i rebutjar qualsevol tipus d´agressió sexista, siga de la intensitat que siga.

 Sota el nom de `la Vila Joiosa per unes festes lliures d´agressions sexistes´, la campanya, realitzada en col·laboració amb els cossos de seguretat de la Vila Joiosa i les diferents àrees municipals implicades en la coordinació i organització de les Festes, consisteix en el repartiment de cartells informatius pel municipi sobre els llocs als quals poden acudir o dir les dones que patisquen una agressió durant les festes així com 2.000 fullets explicatius sobre el que és una agressió sexista i què fer davant situacions d´aquest tipus. A més, està en marxa una campanya en ràdio. També l´acció es complementa amb formació directa en les companyies festeres sobre com actuar en cas de percebre situacions molestes o incòmodes per a les dones.

 Tant els cartells com els fullets informatius es repartiran al llarg d´aquesta setmana vinent entre les 22 companyies festeres situades per tota la població així com llocs concorreguts per la ciutadania en aquestes dates com són la platja, els comerços i locals de restauració, el mercat, etc.

 "Es tracta d´informar la població, en el seu conjunt, sobre què es considera una agressió masclista, rebutjar qualsevol actitud sexista, i que siga notori que els veïns i veïnes estem vigilants perquè cap dona, jove o xiqueta tinga por d´anar sola pels carrers o gaudir d´unes festes que són de tots i totes. De festa no tot val", ha subratllat la regidora d´Igualtat, Pilar Baigorri.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 20 de Juliol de 2018