20 voluntaris netegen la desembocadura del riu Amadòrio

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Medi Ambient, dirigida per Pedro Alemany, ha col·laborat en la neteja i inspecció de la desembocadura del riu Amadòrio que es va dur a terme diumenge passat 16 de setembre.

 

L'activitat es va emmarcar dins el Dia de les Accions Ambientals de Decathlon España i va comptar amb la participació de 20 voluntaris, coordinats per la Fundació Limne, dedicada a la conservació d'ecosistemes aquàtics continentals, i Decathlon Finestrat.

 

Entre els residus recollits es van trobar borses de plàstics, envasos, llandes, burilles, vidre… El voluntariat es va sorprendre, a més, amb la presència de tovalloletes higièniques acumulades en la zona a causa de les pluges del dissabte anterior.

 

«La tasca de neteja del riu Amadòrio és una acció admirable, ja que permet mantindre en bon estat les aigües que desemboquen en la nostra costa. M'agradaria agrair la col·laboració de totes aquelles persones que, de manera voluntària, van decidir participar en aquesta activitat», ha afegit Pedro Alemany, regidor de Medi Ambient del municipi.

 

La presència d'espècies animals durant la jornada de neteja va permetre a les participants observar exemplars d'anguiles, tortugues, colobres d'aigua, gambúsia, granotes, esquirols i diferents espècies d'aus; igual que les famílies d'ànecs que resideixen en el riu com a lloc habitual.

 

Així mateix, el voluntariat va dur a terme una inspecció dels paràmetres físics, químics i biològics de l'Amadòrio per a conéixer l'estat de qualitat de l'aigua en el tram de la seua desembocadura.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 21 de Setembre de 2018