Vilamuseu guanya el premi internacional de millors pràctiques de la Desing for All Foundation

  

Vilamuseu, xarxa de museus municipals de la Vila Joiosa, va recollir ahir el prestigiós guardó internacional de millors pràctiques de la Design for All Foundation. Aquest premi va ser entregat anit en el Centre Cultural de Bonnevoie de Luxemburg, durant en la clausura del Congrés «Design for All & Eure Welcome»

 

L'alcalde de la localitat, Andreu Verdú; la regidora de Turisme, Marta Sellés; el director de Vilauseu, Antonio Espinosa, i la responsable de Difusió de Vilamuseu, Carmina Bonmatí, van ser les encarregades de recollir aquest important premi que destaca les bones pràctiques i el disseny inclusiu del Museu i els monuments vilers.

 

Vilamuseu va ser guardonat al costat de quatre candidats més com les Millors Pràctiques Internacionals. El Museu competia, no amb altres museus o espais culturals, sinó amb una gran varietat d'empreses i institucions dels més variats sectors de tot el món. El jurat que va atorgar el premi estava format per prestigiosos professionals internacionals com Keiji Kawahara, president de la International Association for Universal Design.

 

El disseny per a tots (Design for All) és la intervenció sobre entorns, productes i serveis amb la finalitat que totes les persones, incloses les generacions futures, independentment de l'edat, el gènere, les capacitats o el bagatge cultural, puguen gaudir participant en la construcció de la nostra societat en igualtat de condicions. Amb aquest reconeixement es posa de manifest l'esforç de l'Ajuntament de la Vila Joiosa per dotar a la ciutat d'una xarxa de museus i monuments dissenyats de manera accessible i inclusiva per a tots.

 

«Era molt difícil obtindre aquest premi, perquè competíem amb projectes de gran envergadura de tot el món. Estem molt orgullosos que s'haja reconegut la gran tasca que s'està duent a terme per a fer que la nostra xarxa de museus i monuments siga accessible a tothom i s'integre totalment en el nostre entorn. La Vila no només posseeix un gran patrimoni cultural, sinó que l’acosta a tothom» ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 22 de Setembre de 2018