L'Ajuntament de la Vila Joiosa talarà dos exemplars de ‘Washintonia robusta’ per seguretat

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Medi Ambient, Parcs i Jardins, dirigida per Pedro Alemny, talarà dues palmeres Washintonia robusta localitzades al parc del Barranquet.

 

Les tasques de tala es duran a terme dimecres que ve 26 de setembre a les 22.00 hores per a minimitzar els impactes en la circulació. Els vehicles estacionats en el perímetre del parc, situat al carrer Colón, hauran de ser retirats abans de l'hora esmentada. S'estima que el trànsit romandrà tallat en aquesta travessia entre 2 i 3 hores.

 

El Departament de Medi Ambient, Parcs i Jardins de la Vila Joiosa va informar Conselleria, a través d'un informe tècnic, sobre els riscos que poden comportar aquestes palmeres, de 30 i 27 metres d'altura. Des de Conselleria s'ha procedit a l'autorització per a la tala de tots dos exemplars amb la finalitat d'evitar riscos per a la seguretat ciutadana.

 

«Es tracta de dos exemplars de grans dimensions situats en el recinte d'un parc públic el tractament dels quals resulta inviable. A més, la ciutadania pot patir riscos si alguna de les palmeres es precipita a causa de possibles condicions meteorològiques, o de qualsevol altra índole», ha explicat Pedro Alemany, regidor de Medi Ambient i Parcs i Jardins del municipi.

 

Notícia publicada el 24 de Setembre de 2018