Donació d'un quadre de Llorenç Pizà a Vilamuseu

  

Vilamuseu va acollir ahir l'acte de donació d'una obra de Llorenç Pizà (Benaguasil 1950 – La Vila Joiosa 2012) titulada «Roques al costat de la mar». Aquest artista valencià va viure i va exercir com a professor de dibuix en l'IES La Malladeta de la Vila Joiosa i va col·laborar intensament durant anys en Vilamuseu com a fotògraf i dissenyador gràfic.

 

El director de Vilamuseu, Antonio Espinosa; l'esposa de l'artista, Malena Soler i la seua filla, María Pizà van signar l'acta de donació i elles mateixes van col·locar el quadre en el lloc que se li ha assignat en Vilamuseu. Tant elles, com el regidor d'Urbanisme, Jaime Ramis, van pronunciar unes paraules sobre Llorenç Pizà i la seua obra.

 

L'obra (acrílic sobre llenç) va ser comentada breument per José Piqueras, gran amic de Llorenç i també professor de dibuix. Representa el mar colpejant les roques del penya-segat. Llorenç Pizà estimava la mar i va dedicar una gran part de la seua producció artística a aquest tema. En 2017 aquest museu va albergar una exposició monogràfica titulada «Llorenç Pizà: Elogi de la mar» i aquesta va ser una de les obres exposades.

Totes les imatges

Notícia publicada el 16 d’Octubre de 2018