Benestar Social portarà al pròxim Ple la creació del Consell Municipal d'Inclusió i Drets Socials

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha posat en marxa la creació del Consell Municipal d'Inclusió i Drets Socials, per al qual ha elaborat un Reglament que haurà de ser aprovat en sessió plenària.

 

Aquest Consell és l'òrgan local que segueix i avalua en Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social, mitjançant el Reglament pendent d'aprovar. El Consell actuarà de manera participativa a través de comissions o grups de treball formats per representants de l'administració i la societat civil.

 

Aquest òrgan local permetrà abordar des de totes les perspectives (habitatge, salut, educació, serveis socials, ocupació…) i amb tots els agents interessats, les polítiques socials del municipi, amb atenció especial a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

 

Entre les seues funcions estan proposar programes o accions per a l'exercici dels drets socials; promoure i facilitar la participació ciutadana en totes les actuacions i mesures; sensibilitzar l'administració publica i els actors de la societat civil i la ciutadania sobre les situacions de desigualtat i exclusió, i de la necessitat d'implementar polítiques inclusives; promoure l'acció coordinada de tots els actors en defensa dels drets socials i debatre sobre aquests.

 

“Continuem treballant per la inclusió i els drets socials, des que arribem a l'Ajuntament han sigut moltes les accions i els programes duts a terme en aquest camp, però era necessari materialitzar encara més el nostre compromís i crear un òrgan que vetle per la inclusió a la Vila”, ha comentat José Ramón Uclés, regidor de Benestar Social.

 

Notícia publicada el 12 de Febrer de 2019