La Vila Joiosa millora la seua xarxa de serveis de transport amb la incorporació de dos microbusos accessibles

El servei que ofereixen aquests vehicles permet millorar l'accessibilitat a través de rampes i seients especials per a persones amb mobilitat reduïda

  

El municipi de la Vila Joiosa ha renovat la seua flota d'autobusos urbans mitjançant la incorporació de dos microbusos accessibles a través d'Avanza Mobility Ado, l'empresa proveïdora del servei de transports en la localitat. L'alcalde, Andreu Verdú, i la regidora de Transports, Pilar Baigorri, han conegut aquest matí els nous vehicles a través d'una visita que han realitzat acompanyats pel gerent de la companyia, Luis González.

 

La incorporació d'aquests dos microbusos permetrà millorar l'accessibilitat en el transport públic de la localitat, ja que tots dos vehicles han sigut dissenyats per a facilitar l'accés de la ciutadania amb mobilitat reduïda en aquest servei públic. Per a això, compten amb rampes d'accés i pis rebaixat, a més de places especials destinades als usuaris amb cadira de rodes.

 

Aquests vehicles han passat a formar part de la flota existent en el municipi a través “de l'oferiment voluntari” que ha realitzat Avanza Mobility Ado, segons comenta el seu gerent, Luis González, “i sense cap cost per al consistori”. “Amb això, volem millorar el servei i l'accessibilitat en matèria de transport en el municipi a través d'aquests vehicles que compten amb aspectes innovadors”, ha destacat González.

 

Per part seua, la regidora de Transports, Pilar Baigorri, ha agraït a Avanza la seua aposta per incloure aquest tipus de vehicles en el municipi, així com la seua col·laboració “en matèria dels abonaments de transport, ja que gràcies a un acord entre l'empresa i la Regidoria s'ha facilitat l'aposta pel transport públic a diferents sectors de la Vila, com el personal d'acompanyants de persones majors o dependents que pot desplaçar-se pel municipi de manera gratuïta a la realització de les seues tasques”, ha detallat.

 

“Estem molt satisfets amb la posada en marxa d'aquests dos microbusos en les línies del municipi. Gràcies a això, esperem que la ciutadania aposte pel transport públic i faça ús del servei durant els seus desplaçaments”, ha incidit l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú.

 

Verdú, a més, ha posat en valor la “necessitat de dotar a la població vilera d'un servei eficient i còmode” a través de la xarxa de transports municipal. “Aquests autobusos que ens ha presentat Avanza compten amb una àmplia sèrie de característiques, com el sistema de notificacions, les rampes i els seients especials, les cistelles de transport o la càrrega de dispositius, els quals permeten la ciutadania utilitzar el servei de manera còmoda i accessible en un municipi que aposta pel benestar de totes les persones”, ha explicat.

 

Característiques dels microbusos

 

Aquests microbusos tenen una longitud de 7,75 metres, la qual els permet circular amb facilitat per les vies urbanes del municipi.

 

Quant a matèria d'accessibilitat i comoditat dels viatgers, cada microbús compta amb dues rampes a les portes d'accés i eixida, pis rebaixat i seients especials per a aquelles persones que utilitzen cadira de rodes o una màquina expenedora i validadora de targetes de proximitat.

 

Disposen de cistelles de transport plegables per a millorar la capacitat i espai, així com cartells lluminosos d'indicació de la línia i sistemes de climatització i d'àudio amb indicació de pròxima parada, els quals permeten ampliar la informació en el servei.

 

Tots dos vehicles compten amb cinturons en tots els seus seients i ports USB, en cadascun d’aquests, per a la càrrega de dispositius electrònics, com a mòbils i tauletes tàctils, dels usuaris.

 

Desenvolupament d'una App per al pas per noves parades

 

Segons han informat des d'Avanza Mobility Ado, s'està desenvolupant una aplicació mòbil que incloga parades secundàries a l'entorn de les línies que recorren la Vila Joiosa. Aquesta aplicació permetrà els usuaris informar el conductor en temps real perquè realitze un breu desviament del trajecte i puga recollir viatgers en aquestes estacions.

 

A més, els membres de l'Equip de Govern i els representants de l'empresa de transports han comentat mesures d'ús d'aquest servei que li permeten funcionar com un “sistema de protecció” per a dones durant els últims trajectes, en els quals les usuàries del servei puguen finalitzar el seu viatge en el vehicle en les zones més pròximes als seus domicilis.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 13 de Febrer de 2019