Ple ordinari d'abril a la Vila Joiosa

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha realitzat hui el seu ple ordinari del mes d'abril, penúltim de la legislatura, perquè l’últim serà el pròxim 17 de maig. Els edils han aprovat per unanimitat en el Ple la modificació de l'ordenació de la denominació dels carrers amb la finalitat de fer visible el paper de la dona en la història i la societat vilera.

 

La proposta de la regidora d'Igualtat, Pilar Baigorri, contempla modificar l'article 8 de l'ordenació de carrers de la Vila Joiosa on apareix “tindran prioritat els noms de fills il·lustres o significatius” afegir “filles il·lustres”. A més, en l'apartat d d'aqueix mateix article, incloure la prioritat a professions històricament realitzades per dones que, de manera col·lectiva, han sigut importants per al sosteniment econòmic i social de la ciutat.

 

“A la Vila les dones només representen el 3 % del nomenclàtor, davant el 30 % d'homes, una realitat que cal començar a corregir. Per això, hem tirat avant aquesta modificació perquè es tinga en compte les dones que van participar dels processos socials, van fer grans aportacions a la societat que no sempre s'han vist reconegudes. El canvi en l'Ordenança és un pas més cap a la igualtat i la visibilització de la dona”, ha comentat Pilar Baigorri, regidora d'Igualtat.

 

El Ple ha aprovat també iniciar l'expedient de contractació per a la prestació del Servei de transport urbà, en finalitzar l'1 de juliol l'anterior contracte. Mentre es du a terme aquest tràmit, l'actual adjudicatària, Llorente Bus, haurà de mantindre el servei fins a la finalització del nou procés de contractació. L'Ajuntament realitzarà un estudi per a veure la viabilitat del servei i possibles modificacions amb la finalitat de millorar-lo.

 

Notícia publicada el 18 d’Abril de 2019