Un Simca 1000 i 2639 llibres

Els orígens de la biblioteca pública municipal (1966-1974)

  
 

 
Per celebrar el nostre aniversari, tenim el plaer de presentar-vos la història de la Biblioteca des del proper divendres 13 de gener. Sí, heu llegit bé, al rebedor de la Biblioteca, i fins el 10 de febrer, organitzada per l'Arxiu Municipal i amb la col·laboració de Vilamuseu i del Departament d'Educació.
Així, quedeu formalment convidats a la inaguració d'esta exposició, que com ja hem avançat, serà el divendres 13 de gener a les 19h. 
 
TOTA UNA AVENTURA
La mostra conta quin fou el procés que feu possible la construció d'un edifici per a Biblioteca i Casa de la Cultura a La Vila i la seua obertura al públic. Des de l'aventura que suposà per a tot el poble la participació en el programa de TVE Kilómetro Lanzado, on resultaren finalistes, en setembre de 1966, fins el mateix dia de l'obertura al públic de la Biblioteca Municipal el 14 de gener de 1974.
 
"Un Simca 1000 i 2.639 llibres" vol representar i exposar dos elements que possibilitaren l'existència de la Biblioteca:
Un "Simca 1000" fou el premi que obtingueren els vilers en el concurs televisiu. Un premi que els membres de l'equip invertiren en benefici del poble en procedir a sortejar-lo i destinar els diners obtinguts a la compra del solar sobre el que hui s'alça la Casa de la Cultura i la Biblioteca Municipal "Cristóbal Zaragoza".
2.639 llibres foren el lot fundacional que el Ministeri d'Educació envià a La Vila per a la posada en funcionament del que seria la seua biblioteca. Aquesta "primera acció bibliotecària" fou encarregada, des del mateix moment de la recepció dels llibres en 1973, a qui seria el seu director, José Payà Nicolau.
 

Notícia publicada el 12 de Enero de 2017

Font: Font Pròpia

Volver