FACEBOOK INSTAGRAM FLICKR La Vila Joiosa
Museus

« Tornar

Chocolate Clavileno

   
   
   

 La nostra empresa, la història d’una tradició.

El 1880 Jaume Martí va iniciar l’elaboració artesanal de xocalate a la ciutat alacantina de la Vila Joiosa.

Posteriorment, el 1914, li va llegar l’ofici al seu fill Fèlix, que va seguir treballant el xocalate durant diverses dècades, va perfeccionar els seus mètodes i tècniques, i va establir una tradició que va cedir als seus fills, Jaime i Pedro, l’any 1952. Aquestos van prosseguir l’elaboració artesanal que van heretar del seu avi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al principi, fins l’any 50, es venia casa a casa, s’empaquetava el xocolate en saquets de tela i es transportava en caixes de fusta en carros de cavalls i, més tard, pel ferrocarril. Quan arribaven als pobles de

 

 

 

la Manxa

 

, el repartien personalment en els domicilis particulars i es recollien en el moment les comandes per al viatge següent, a la vegada que cobraven el que havien servit en el viatge anterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La marca comercial Xocolates Clavileño va nàixer a

 

 

 

la Vila Joiosa el 1960, anteriorment, des de el seu llunyà inici, s’utilitzaren diverses marques: Jaime, Pillín y Cristo de Villajoyosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La denominació Clavileño ve del conegut cavall de fusta volador, concebut per l’insigne escriptor Miguel de Cervantes en l’aventura de Don Quixot de

 

 

 

la Manxa. Amb aquest nom, els responsables de l’empresa pretenen expressar el poder i la universalitat d’aquest apreciat aliment, com ocorre amb l’entranyable personatge creat per Cervantes.

 

Actualment, la quarta generació ha convertit la tradició familiar en una pròspera indústria d’alimentació: l’empresa Hermanos López Lloret SA, fabricant i comercialitzadora dels productes Chocolates Clavileño.


Direcció :Calle Colon, 187

Telèfon :965890778

Fax :965891028

Email :clavileno@chocolatesclavileno.com

www.chocolatesclavileno.com

 

« Tornar

 
     
     
     
     
   
Ajuntament de la Vila Joiosa, © 2015. Tots els drets reservats.