FACEBOOK INSTAGRAM FLICKR La Vila Joiosa
Rutes snorkel

« Tornar

Cala Racó Conill

   
   
  
  
   

Aquesta famosa cala naturista, al nord del terme municipal, es presenta discreta entre la muntanya i compta amb unes excel•lents aigües turqueses, habitualment transparents i carregades de vida.

És una plaer acostar-se i visitar els seus fons lluminosos, contínuament escortats de moles de peixos, com ara vidriades en les àrees de roca, extensos bancs de salpes sobre les praderies de posidònia oceànica, i mabres, mabrets o palaies en els llampants arenals, paisatges tots que trobem en aquest passeig aquàtic.

Entrant des de la minúscula cala de l'esquerra rodegem de seguida la punta rocosa i volem sobre un fons de pedra amb nombrosos buits i amagatalls per a xicotets peixos. Si seguim paral•lels a la línia de la platja, sense acostar-nos massa, avançarem per un paisatge dominat per formacions rocoses irregulars que prenen colorit de les algues que les entapissen i que estimulen l'acostament de nombroses espècies que s'alimenten d'aquestes o dels seus depredadors. Aquestes roques es veuen alternades per mates de verdíssima posidonia, en molt bon estat, i, més endavant, per clars d'arena.

A mesura que ens acostem a la paret de la dreta, en l'altre extrem, que es presenta vertical en el seu tram submergit, si busquem la punta van sorgint pedres grans i voluminoses que, de vegades, s'atapeeixen entre si i dibuixen curioses finestres al blau. Ací la profunditat pot arribar a -7 m, per la qual cosa la persona practicant de snorkel avançat podrà gaudir d'emocionants descensos.

La tornada la farem més pròxims al litoral, on decreix la profunditat i apareixen formacions arredonides de roca nua i xicotets peixos pul•lulant d'ací cap enllà.


 

« Tornar

 
     
     
     
     
   
Ajuntament de la Vila Joiosa, © 2015. Tots els drets reservats.