FACEBOOK INSTAGRAM FLICKR La Vila Joiosa
Rutes snorkel

« Tornar

Playa Varadero

   
   
  
  
   

La platja Varadero (Varador), també coneguda com a Estudiants, està al costat del Club Nàutic de la Vila Joiosa i ens ofereix un excel•lent recorregut en snorkel, encara que també disposa de totes les comoditats per a quaI es vulga limitar a gaudir indolentment del sol.

El recorregut més interessant és el que ix des de l'extrem sud de la platja, enfront d'un norai que emergeix de l'aigua. Avançarem en la seua direcció i trobarem que s'assenta damunt d'una llarga llengua rocosa que, juntament amb unes altres més, de les quals només emergeixen xicotetes puntes i monticles, formen una sèrie de parets escalonades que reposen a uns -6 m sobre un fons d'arena.

Als qui els agraden de descensos a pulmó podran picar seguint els pronunciats tallats d'aquestes barres que es troben abundantment entapissades d'algues, esponges i aqueixes delicades formacions d'aspecte arbustiu conegudes com a arbre de Nadal.

En alguns trams ens trobarem completament rodejats de peixos, des de les xicotetes castanyoles fins a bancs d'oblades, així com exemplars solitaris de daurades.

Seguir tota aquesta vora rocosa i deixar-lo a la nostra dreta és un saborós entreteniment per als consumats practicants de snorkel, mentre que qui busque observar des de poca profunditat, sense descensos, és més recomanable que avance per damunt de les plataformes rocoses i recórrega les estries i estrats que es generen en solapar-se les barres que discorren paral•leles al litoral, on la profunditat no va més enllà de -2 m i, en molts trams, es pot fer peu.

Ací tot el substrat és rocós i compacte, encara que ja al final del recorregut, per on comença l'escullera del port, apareixen cada vegada més plaques soltes.

Contràriament, mentre més oberts anem més abunda la posidònia i les zones d'arena, també sobre els -7m.


 

« Tornar

 
     
     
     
     
   
Ajuntament de la Vila Joiosa, © 2015. Tots els drets reservats.