FACEBOOK INSTAGRAM FLICKR La Vila Joiosa
Rutes snorkel

« Tornar

Playa Malladeta

   
   
  
  
   

Als afores del nucli urbà en direcció sud trobem aquesta excel•lent cala amb facilitats per a estacionar i un baret en el qual refrescar-nos. És una cala de roca, no massa freqüentada però encantadora, d'aigües i fons poc profunds i acollidors.

Encara que tot aquest tram litoral és visitable, vos mostrarem el que queda a la dreta del baret segons mirem a la mar. L'accés és còmode i res més entrar a l'aigua destacaren les pedres de mitjana grandària, profusament cobertes d'algues rogenques encara que varien el seu color segons la temporada de l'any, i també de Padiva pavona, aqueixa alga blanquinosa d'aspecte florit.

Aquest fons rocós és un autèntic laberint per a xicotets peixos que gaudeixen d'innumerables refugis. A mesura que ens allunyem del litoral van apareixent zones de la fina gespa marina Cymodocea nodosa, que, del a mateixa manera que la Posidonia oceanica, és una herba marina que contribueix a estabilitzar el substrat i serveix d'alberg per a nombrosos peixos com la vidriada, el sarg i alevins de donzelles.

Més endavant, acreixen les zones d'arena on de vegades es troben roques i vorejades de grups de xicotetes pedres, on podrem delatar algun xicotet polp ben refugiat.

En la part oposada del baret és on més zones rocoses trobem, de vegades en forma de plataforma allargada que formen algunes xicotetes cornises on és interessant traure el cap.

També per ací sorgeixen taques de posidònia que s'alternen amb el sebadal (praderia submarina) de Cymodocea i que són sobrevolades per bancs o grups de salpes i, en temporada, sobretot a finals de l'estiu i principis de la tardor, esquadres d'exemplars juvenils d'espets.

Un lloc idoni per a vindre amb xiquets, perquè la poca profunditat i la varietat de paisatges i vida els faran gaudir d'un complet passeig aquàtic.


 

« Tornar

 
     
     
     
     
   
Ajuntament de la Vila Joiosa, © 2015. Tots els drets reservats.