FACEBOOK INSTAGRAM FLICKR La Vila Joiosa
Rutes snorkel

« Tornar

Playa de L’Esparrelló

   
   
  
  
   

Al sud de la Vila Joiosa, costat de l'hotel Montiboli es troba l'entrada a la platja de l'Esparrelló, un discret racó naturista. Només baixar les escales veurem unes grans roques on podem equipar-nos d'aletes, ulleres i tub per accedir a l'aigua.

De seguida contemplarem un fons molt net on destaquen les llengües de pedra polida, com a grans còdols modelats per l'acció mil•lenària de l'aigua.

Al començament anirem una mica separats de la costa, que quedarà a la nostra esquerra, on la roca passa a ser més rugosa i coberta d'algues i petites anemones. Aniran apareixent mates de Posidonia oceanica envoltades de roca o de blancs arenals, sempre freqüentades per grups de salpes, on contrasta la línia daurada d’aquestes amb l'intens verd de les plantes. Val la pena fixar-se ja que, entre ells, amb sort, podem trobar algun peix agulla, aquest que sembla una fulla allargada de posidònia i que, balancejant, està en espera de caçar minúscules larves de crustacis.

El arenal, quan es presenta, és blanquíssim i transmet serenitat, com la resta d'aquest paisatge sorprenent. Passarem davant d'una mossegada en la paret escarpada i després, més endavant per una altra, on fins i tot es pot entrar a peu. Ací podem invertir el rumb ja que, si seguim endavant, arribarem a la platja del Bol Nou.

En tornar es recomana anar més enganxats a la paret, que ara quedarà a la nostra dreta, i on domina el substrat dur, amb innombrables forats i buits que serveixen de casa a multitud de xicotets peixos com serrans i gobis. Durant el recorregut podem veure pràcticament de tot, com ara alguna daurada o sards que s'apropen a caçar.

Un recorregut molt interessant que, com sempre, procurarem fer acompanyats i ben coberts de protector solar.


 

« Tornar

 
     
     
     
     
   
Ajuntament de la Vila Joiosa, © 2015. Tots els drets reservats.