FACEBOOK INSTAGRAM FLICKR La Vila Joiosa
Rutes snorkel

« Tornar

Playa La Caleta

   
   
  
  
   

 Un dels racons més discrets del litoral de la Vila és la platja coneguda com «la Caleta», als peus de l'exclusiu hotel Montiboli, des del qual es pot accedir directament, encara que el camí alternatiu siga el que ens porta a la veïna cala de l'Esparrelló per a, des d'allà, travessar-la cap a la dreta i arribar caminant a la Caleta.

Ací trobem dues platges separades per una punta rocosa. El tram més interessant per a nosaltres és el segon, de manera que podem ficar-nos a l'aigua en aqueixa punta i iniciar un recorregut que deixa la línia de la platja a la nostra dreta. Al principi, trobem una plataforma i promontoris rocosos que s'introdueixen en la mar. El fons és de xicotets còdols, fet que contribueix a la seua lluminositat, però eventualment poden blanquejar un poc l'aigua. En el moment que ens separem un poc del litoral van apareixent ací i allà roques de bon calibre que unes vegades es presenten aïllades i unes altres atapeïdes. Sobre aquestes de vegades es posa alguna xicoteta palaia, aqueix peix pla i blanquinós que requerirà de tota la nostra atenció per a ser descobert, donada l'extraordinària habilitat d'aquest intel•ligent animal per a mimetitzar-se i passar desapercebut.

Si ens separem encara més, la posidònia va guanyant en frondositat i prompte es presenta com un extens cinturó que alberga a bancs de salpes. Passada la posidònia ve l'arena, ja sobre els -3 m, així que el millor és no separar-se tant i sobrevolar les roques on la vida és més fàcilment visible. Així podem seguir fins a un illot que descansa a una miqueta més de -2 m de profunditat i que podem rodejar. Les parets entapissades d'algues terroses i nombrosos buits alberguen bona quantitat de vida xicoteta com a gobis i algun colorit nudibranqui

Després és moment tal vegada d'invertir el rumb i tornar més pròxims al litoral, sortejant el rosari de roques que van es troben al fons, cobertes d'algues com Padina pavona i acetabulària, indicadors biològics de la bona qualitat d'aquestes aigües, fins a arribar al punt d'inici.


 

« Tornar

 
     
     
     
     
   
Ajuntament de la Vila Joiosa, © 2015. Tots els drets reservats.