Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com


     Loading ...

 

Programació

<< Octubre >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1
2 3 4 5 67 8
9 10 11 12 13 1415
16 17 18 19 2021 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Dansa        
Teatre        

  
Concert

       Concert de la Unió Musical de Gavarda i la Banda Simfònica de l’Ateneu.

       XIV Campanya d’Intercanvis Musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. 

 

» 07 d’Octubre de 2017 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
Sonata de otoño hernandiano. Concert a Miguel Hernández en el 75 aniversari de la mort del poeta.

Orquesta Sinfónica de Alicante.

             Director: Joan Iborra.

        

 

» 21 d’Octubre de 2017 - des de les 18:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada lliure amb invitació

  
Chefs

         Chefs. Producciones Yllana.

Preu: 8 €

Yllana torna a la Vila Joiosa amb un dels seus imprescindibles. Chefs és una mirada divertida sobre el fascinant món de la gastronomia. La historia se centra en un xef de gran prestigi que ha perdut la inspiració i que ha de confiar en un absurd equip de cuiners per a crear una recepta espectacular i nova i així mantindre les estrelles del seu restaurant. Al mateix temps fem un recorregut per les distintes facetes del món de la cuina, com la nostra relació amb els aliments que ingerim, els animals que ens alimenten, les diferents cuines i sabors del món. Veurem els egos, la competició entre aquestos “cuiners estrelles” i tot el que amb molt gust va caient en la cassola de l’humor de Yllana.

Intèrprets: César Maroto, Carlos Jano, Rubén Hernández, Susana Cortés i Antonio de la Fuente.

Direcció Artística: David Ottone i Fidel Fernández.

 

» 15 d’Octubre de 2017 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 966850808 Horari de dimecres a divendres de 17 a 20 h. Dijous de 10 h a 13 h. I una hora abans de l'actuació.

 

Venda d’entrades