Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com

Programació

<< Juny >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
12
3 4 5 678 9
10 11 12 13 1415 16
17 18 19 20 21 2223
24 25 26 27 282930
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Concurs        
Teatre        

  
Els Jóvens en concert.

            Folklore Pop.

Els Jóvens és un grup de folk alacantí que vol ampliar els registres de música tradicional valenciana. Per això integren alguns patrons i recursos del folklore com a jotes, cants de batre, bandúrries, postisses en una manera actual de fer cançons i explicar el món. No volen tornar a cantar ni reinterpretar els clàssics, sinó donar visibilitat a la música tradicional fent noves cançons que sonen enèrgiques i lliures de prejuís.

La trajectòria de la banda, a pesar de ser breu, ja ha gaudit de moments rellevants com els quatre guardons dels Premis Ovidi Montllor (a la millor cançó Anís Tenis, a la millor lletra per T’ailoviu mes que l’hòstia, a l'intèrpret revelació i al millor disseny de disc) i, posteriorment, amb tres dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana (a la millor cançó per Anís Tenis, al grup revelació i al millor disc de l'any) , convertint-se en el gran triomfador d'estos guardons.

Integrants: Pep Mirambell (veu i guitarra), René Macone (veu), Blai A. Vañó (baix), Raül Calatayud (timple i guitarró), Tóbal Rentero (bandúrria, llaüt, oud i dolçaina), Pilar Gandia Vañó (veu), Jordi Sanz (bandúrria, llaüt i trompeta), Pablo Rosell (percussions), Toni Lozano (bateria) i Lourdes Cassany (baix).

Duració: 1 h 15 min.

Idioma: Valencià

Preu: 2 €

 

 

» 15 de Juny de 2019 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

VENDA D’ENTRADES Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 16 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació.

  
Concert d’intercanv

 

» 23 de Juny de 2019 - des de les 12:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Agrupació Musical Mediterraneo

  
IX Concurs de Tuba “Ciutat de la Vila Joiosa”

 Teatre Auditori la Vila Joiosa i Auditori Centre Social

 

» 07 de Juny de 2019 al 08 de Juny de 2019 «


Tipus de públic: tots

Agrupació Musical Mediterraneo

  
Les 7 diferències

Cia. El Pont Flotant.

Coneixes algú que ha arribat nou a l'escola o al barri? Saps per què ha vingut o si parla alguna altra llengua? Potser encara no t'hages atrevit a preguntar-li... O eres tu qui ha arribat recentment?! Qui no s'ha cap sentit vegada diferent! En Les 7 diferències descobrirem que quan coneixes algú resulta tan diferent com tu. Les 7 diferències és un cant a la curiositat, la naturalitat i l'humor amb què les i els més joves viuen la diferència, però també un espai per a reflexionar en família sobre les dificultats que podem trobar a l'hora de relacionar-nos amb persones molt diferents.

Premi al Millor Espectacle Infantil per l’IVC 2018 i Millor Espectacle per a xiquets i xiquetes de la Mostra de Teatre d’ Alcoi 2018

Dramatúrgia  i direcció: Jesús Muñoz i Pau Pons

Intèrprets: Natalyd Altamirano, Ruba Barua, Zhao Hu, Seve Junior, Jesús Muñoz i Pau Pons.

Duració: 1h 15 min.

Idioma: Valencià

Dirigit a: majors de 6 anys

Entrada lliure amb invitació.

 

 

» 02 de Juny de 2019 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: xiquets

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada lliure amb invitació

  
Lorca.

Mostra de fi de curs del grup adult. Arteatro 

 

» 29 de Juny de 2019 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
Alicia en el País de las Maravillas.

  • Mostra de fi de curs del grup infantil. Arteatro 

 

 

 

» 30 de Juny de 2019 - des de les 17:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
Gomina El Musical.

  • Mostra de fi de curs del grup juvenil. Arteatro

 

 

» 30 de Juny de 2019 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: adults

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

Venda d’entrades