Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com

Programació

<< Desembre

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1
2 3 4 5 67 8
9 10 11 12 131415
16 17 18 19 202122
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Activitat        Concert        
Dansa        Espectacle infantil        Teatre        

  
Concert de Nadal. Societat Ateneu Musical

 

» 21 de Desembre de 2019 - des de les 18:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Societat Ateneu Musical

  
Concert de Nadal. Agrupació Musical Mediterraneo

 

» 22 de Desembre de 2019 - des de les 12:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Agrupació Musical Mediterraneo

  
Espectacle anual del grup de danses Almadrava

 

» 14 de Desembre de 2019 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: tots

Entrada a càrrec de l'organització

  
Gnoma

La gnoma Gwendolyn i la seva amiga Matilda han construït una casa per viure juntes. Estan molt il·lusionades però a poc a poc s'adonen que la convivència no és tan senzilla com s'imaginaven. Un dia Gwendolyn rep una invitació per celebrar l'aniversari de la seva germana i aprofita per donar-se un respir. Però un contratemps a la tornada, farà canviar la seva relació amb Matilda. Gnoma és un espectacle sobre el repte de la convivència i l'amistat, les diferències i l'acceptació de l'altre.

Guió i construcció de títelles: Emilia Esteban i Eduard Blanch

Manipulació: Emilia Esteban

 

Durada: 45 min

Idioma: Castellà

Públic familiar majors de 5 anys

Entrada: 2 €

 

 

» 07 de Desembre de 2019 - des de les 18:00 h «


Tipus de públic: familia

Teatre Auditori la Vila Joiosa

VENDA D’ENTRADES Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 17 a 20 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 13:30 h. I una hora abans de l’actuació.

 
  
Inestable

Inestable és una successió d'estats d'ànim que ens fa confondre els límits entre el real i l'irreal. Una taca d'humitat, una trucada de telèfon, un llençol, qualsevol cosa pot deslligar la paranoia. Ells, els de l'escenari, són dos tipus comuns, però que no poden amagar les seves fòbies. Que són moltes i semblen estar aguaitant a cada racó mínim de la vida quotidiana. Ells la passen malament. Però el públic esclata de riure. L'obra està marcada per un estil entre naïf i divertit. El segell d'aquesta companyia argentina és l'humor, el clown i la senzillesa

Actors: Andrés Caminos i Gadiel Sztryk

Mejor espectáculo de la Bienal de Arte Joven de Buenos Aires.

Durada: 60 min

Idioma: Castellà

Jòvens i adults

Entrada: 4 €

 

» 15 de Desembre de 2019 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

VENDA D’ENTRADES Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 17 a 20 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 13:30 h. I una hora abans de l’actuació.

 

Venda d’entrades