L'IBI de la Vila Joiosa abaixarà al 0,58 %

El Govern local ha abaixat el tipus impositiu segons el que han indicat els tècnics municipals per a complir la llei

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
L'Alcalde de la Vila Joiosa, Jaime Lloret, ha anunciat que l'Impost de Béns Immobles (IBI) abaixarà al 0,58%, després que les noves dades facilitades pel Cadastre en el primer trimestre de manera definitiva per a l'any 2014 hagen permès modificar el calculat inicialment per a l'IBI; la decisió d'abaixar aquest impost s'ha pres després d'analitzar detalladament la nova situació per part dels tècnics municipals amb el propòsit d'aconseguir reduir la càrrega impositiva per a les famílies vileres; així l'impost que grava els béns immobles a la Vila Joiosa baixa del 0,64 % al 0,58 %. 
 
Jaime Lloret ha afegit que “aquest Govern municipal aquesta obligat a aprovar el tipus impositiu que marquen els tècnics municipals; no és una decisió arbitrària. No tenim elecció. No hi ha més remei que complir la llei”. 
 
L'alcalde ha explicat que “l'apujada o l'abaixada de l'IBI no és una decisió política, és una imposició legal. No es tracta de recaptar més per a disposar de més ingressos amb la finalitat de fer el que al polític li ve en gana; es tracta del que la llei t'obliga a recaptar per a ser autosuficient. En aquest context, l'IBI ha abaixat tot el que ens permet la llei”. 
 
L'alcalde ha explicat que “el fet que aquesta dada del Cadastre no s'haguera aplicat en els càlculs presentats en el Ple del mes de gener que va aprovar l'increment del tipus impositiu és per la impossibilitat de disposar d'ell —ja que el cadastre ho facilita en el primer trimestre de l'any. El tipus aplicable per a enguany ha d'estar aprovat abans del 31 de gener, per tant, es va aprovar en el Ple d'aqueix mes, amb la finalitat d'utilitzar el termini d'al·legacions i corregir tipus en funció de les dades precises que posteriorment s'han tingut”. 
 
Davant aquest nou escenari, Jaime Lloret ha afegit que el Govern local ha utilitzat el període d'al·legacions per a corregir a la baixa el tipus impositiu. “El Govern local està en la mateixa línia que la Plataforma Moderem l’Ibi, i que la resta del ciutadans, i ha intentat i seguirà intentant que els impostos siguen els mínims possibles, sempre que quadren els comptes municipals com obliga la llei i els informes tècnics; durant dos mesos els tècnics municipals han revisat tots i cadascun de les dades econòmiques retallant i ajustant al màxim fins a poder concretar que el 0,58 % és la xifra mínima que pot aplicar l'Administració amb la finalitat de complir la llei”. 
 
L'Alcalde ha insistit que, a dia de hui, realitzant els càlculs pertinents amb les dades del Cadastre en la mà i tenint en compte que hi ha major nombre de propietats a les quals aplicar l'impost, amb un tipus impositiu del 0,58 % s'aconseguirà la recaptació requerida pel Pla d'Ajust i avalada pels tècnics municipals.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 de Febrer de 2014