La Vila Joiosa comptarà amb un nou esdeveniment gastronòmic en 2017

L'Ajuntament prepara les cinc cites amb el millor de la gastronomia per a aquest any

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de les regidories de Comerç i Turisme, prepara un any més el calendari d'esdeveniments gastronòmics en els quals mostrarà a visitants i ciutadans el millor de la cuina vilera. Aquest any, com a novetat, es durà a terme un concurs de tallarines amb melva fresca.

 

La primera de les cites amb la gastronomia vilera serà la XVII Mostra de Cuina Marinera, que es presentarà el pròxim 21 de febrer i se celebrarà del 3 al 12 de març. Aquest certamen és un esdeveniment consolidat i de gran prestigi, en què es posa en valor la important cuina vilera i una de les seues matèries primeres principals: el peix i el marisc.

 

La novetat del calendari gastronòmic d'aquest any serà el 1r Concurs gastronòmic La Vila Vella que tindrà lloc el 20 de maig al nucli antic. Aquest concurs consistirà en l'elaboració d'un altre plat tradicionals de la localitat, com són les tallarines amb melva fresca.

 

El XXV Concurs de Pebrereta Vilera se celebrarà al Poble Nou el pròxim 2 de juny. Un concurs que mostrarà, un any més, els millors plats d'aquesta recepta típica de la cultura gastronòmica del municipi els principals ingredients de la qual són la carbassa autòctona, la pebrera verda, la tomaca i el sangatxo.

 

El nucli antic de la localitat acollirà també una nova edició de la Xocolatíssima, el gran esdeveniment que ret homenatge al producte més emblemàtic de la localitat, el xocolate. La Xocolatíssima se celebrarà els dies 10 i 11 d'agost.

 

Al mes de setembre, del 8 al 17, tindrà lloc la VII Setmana de l'Arròs, xicotete esdeveniment gastronòmic que va sorgir amb l'objectiu de potenciar un dels plats més característics del municipi: els arrossos.

 

I la gran última cita gastronòmica de l'any serà la celebració de la IX edició de «Amb G de Tapes» del 10 al 19 de novembre. Cita a la qual participen diversos establiments de la localitat que oferixen tapes originals i que, com és habitual, serveix per recaptar fons per a les festes de Moros i Cristians.

 

«Un any més la Vila Joiosa es converteix en cita obligada per als amants de la gastronomia en diferents formats gràcies als cinc esdeveniments preparats. La Vila Gastronòmica és un important projecte de promoció de la nostra gastronomia que cada any suma participants i que, com a novetat, aquest any incorpora el 1r Concurs gastronòmic La Vila Vella; una cita en la qual es posa en valor una altra recepta tradicional vilera i es contribueix a la revitalització del nostre nucli antic» ha comentat Marta Sellés, regidora de Comerç i Turisme.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 31 de Gener de 2017