Justícia acorda amb l'Ajuntament de la Vila Joiosa la reubicació dels jutjats en una nova seu

La consellera Gabriela Bravo destaca que en l'antic ambulatori, on s'instal·laran els òrgans judicials, es milloraran les condicions laborals i els serveis que es presten als ciutadans

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha arribat a un acord amb l'ajuntament de la Vila Joiosa que permetrà agrupar els jutjats en una nova seu judicial moderna i d'acord amb les necessitats dels ciutadans del municipi .

 

Després de reunir-se amb la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde Andreu Verdú, Gabriela Bravo ha explicat que la Conselleria cedirà l'actual Palau de Justícia de la Vila Joiosa al consistori per al seu ús municipal. Al seu torn, l'Ajuntament també cedirà l'antic ambulatori de la localitat, que serà reformat i convertit en la nova seu dels jutjats de la localitat alacantina. Les dues administracions mantindran la propietat dels edificis intercanviats, perquè les cessions es circumscriuen al dret d'ús dels immobles.

 

Per a la consellera, «l'acord servirà per millorar les condicions de treball en les noves instal·lacions judicials i, sobretot, revertirà en el benefici dels ciutadans que són assistits diàriament als jutjats». La Conselleria de Justícia es compromet a dur a terme les obres de condicionament i reformes necessàries del local i, per la seua banda, l'Ajuntament farà el mateix amb l'actual seu dels jutjats, que passarà a tenir l'ús sociocultural que consideren convenient.

 

Comença ara un procés en el qual l'Ajuntament de Vila Joiosa ha de resoldre qüestions administratives com la inscripció de l'edifici en el Registre. Una vegada concloses aquestes gestions, i amb l'acord del Ple municipal, es procedirà a l'inici de les obres de condicionament per a la transformació de l'antic ambulatori a la nova seu que aculla la totalitat dels òrgans judicials de la localitat alacantina.

 

Per la seua banda, l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha mostrat la seua satisfacció per aquest acord que és de gran importància per al municipi de la Vila Joiosa. «D'aquesta manera assegurem que els jutjats continuaran a la Vila Joiosa i, a més, donarem nou ús a l'edifici que ara hi ha els jutjats», va afirmar Verdú.

 

Gabriela Bravo ha recordat que ja ha enviat la carta al Ministeri de Justícia en la qual li reclama la creació de 18 nous jutjats a la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de la Vila Joiosa. «Som conscients de la càrrega de treball que mantenen alguns òrgans judicials com els de la Vila, i per això hem insistit al Ministeri perquè aquesta la situació canvie tan prompte com es puga», ha afegit.

 

El partit judicial la Vila Joiosa compta actualment amb tres jutjats mixtos (dos de primera instància i instrucció i un violència de gènere). Es dóna la circumstància que per un d'aquests òrgans judicials, ubicat al carrer Constitució, la Conselleria desemborsa 64.000 euros anuals en concepte de lloguer. La nova seu judicial reagruparà la totalitat dels jutjats i permetrà un estalvi substancial per acabar amb aquest desemborsament.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 01 de Febrer de 2017