La Vila Joiosa aprova els pressupostos per a 2017

El consistori incrementa les partides de Cultura, Medi Ambient, Benestar Social i Pressupostos Participatius

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha aprovat aquest matí els pressupostos de 2017 que ascendeixen a 31.339.123,68 euros; aquests pressupostos contemplen unes despeses de 28.292.313,68 euros i estan condicionats al Pla d'ajust, per la qual cosa s'ha proveït un superàvit de 2.946.810 euros. Els pressupostos augmenten les partides de Cultura, Medi Ambient, Benestar Social i Pressupostos Participatius, entre d'altres.

 

Els pressupostos, que han estat aprovats amb els vots a favor de l'Equip de Govern i Compromís i els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans, preveuen un augment en la partida de despeses de funcionament de diverses regidories. Benestar Social incrementarà el seu pressupost en 25.472,28 euros. En aquesta àrea destaquen les subvencions d'ajudes mensuals i renda garantida amb un increment de 16.180,64 euros i les subvencions a associacions amb un augment de 20.000 euros.

 

La Regidoria de Cultura, amb un augment pressupostari en despeses de funcionament de 41.224,50 euros, contempla la recuperació del Premi Literari Ciutat de la Vila i el Premi Literari Felip Ramis que, al costat del Premi Vilamàtiques, sumen 5.200 euros. També s'ha pressupostat un augment en Patrimoni Històric i Arqueologia de 16.100 euros.

 

En l'àrea de Medi Ambient l'increment pressupostari és de 12.450 euros, aquest augment respon a la posada en marxa de diferents programes de defensa del medi ambient com la instal·lació d'horts urbans, l'esterilització de felins i nius per a ratpenats. L'any 2017 s'han determinat 45.000 euros per als pressupostos participatius.

 

Els pressupostos contemplen una sèrie de despeses derivades tant al compliment de sentències judicials com al pagament d'interessos de demora, el superàvit del pla d'ajust i l'endedamient.  Per al 2017 l'Equip de Govern ha estimat que va a haver d'abonar un total de 6.990.354,02 euros, fet que suposa un 22 % del total del pressupost.

 

 

El Ple ha aprovat també la nova Relació de Llocs de Treball (RLT) amb els vots a favor de l'Equip de Govern, l'abstenció del Partit Popular i Compromís i els vots en contra de Ciutadans.

 

«Hem aprovat uns pressupostos que considerem realistes i austers, però sobretot realitzats seguint les exigències del Pla d'ajust; un pla que ens condiciona i dificulta la posada en marxa de diferents projectes que ens agradaria realitzar. Però, com he dit, som realistes amb la situació que tenim i a la qual estarem sotmesos fins el 2023» ha comentat Joan Lloret, regidor d'Hisenda.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 03 de Març de 2017