La Vila presenta els càrrecs dels Moros i Cristians 2017

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Associació Santa Marta de la Vila Joiosa ha presentat aquest matí a les seues instal·lacions els màxims càrrecs festers per a les festes de Moros i Cristians d'enguany. L'acte ha comptat amb l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú; la regidora de Festes, Marta Sellés; el president de l'Associació José Llinares; els nous càrrecs i diversos membres de l'Associació.

 

El president de l'Associació Santa Marta, José Llinares, ha estat l'encarregat de conduir l'acte i presentar cadascun dels homes que aquest any tindran els màxims càrrecs dels Moros i Cristians. Llinares ha oferit l'ajuda de l'Associació a tots ells.

 

El rei cristià per a aquest any serà Manuel Lloret Llorca de la companyia Pescadors; Lloret porta des de xiquet a la festa i ha passat per diverses companyies. El rei moro serà Miguel Requena Cantos, de Guàrdia Negra, qui porta des del 2005 en la companyia. Tots dos esperen sorprendre amb les entrades i agraeixen el suport a les seues companyies.

 

També s'ha revelat el nom de qui donarà inici a les festes d'aquest any, el pregoner, responsabilitat que aquest any ha recaigut en Jaume Galiana Cardona. Jaume Galiana és una persona molt coneguda i estimada en el món de la festa ja que porta en ella des de 1950; fundador de l'Associació Santa Marta, ha passat per tots els càrrecs que es poden tenir en Moros i Cristians, tan sols li faltava ésser pregoner. Finalment, s'ha nomenat a Rubén González Ivorra emissari; l'encarregat d'iniciar el Desembarc. Rubén pertany des de xicotet a la seua companyia i va ser rei moro el 2006.

 

La regidora de Festes, Marta Sellés, ha volgut ser la primera a donar l'enhorabona als nous càrrecs: «És la il·lusió i honor amb que assumiu aquests càrrecs, uns càrrecs que requereixen de molta faena i que tindran la seua recompensa durant els dies de festes. Tant l'Associació Santa Marta com l'Ajuntament estarà sempre al vostre costat per ajudar-vos en el que necessiteu perquè aquest any siga inoblidable» ha finalitzat l'edil.

 

«La presentació de càrrecs festers ens indica, un any més, que les nostres festes estan molt pròximes. Hui es donen a conéixer els quatre noms més importants de les nostres festes, una responsabilitat i un orgull que tenen aquests càrrecs. Felicitats als quatre, gaudiu molt d'aquest any i d'actes que segur mai oblidareu, com pot ser la vista a l'Asil o l'Hospital, moments que us arribaran al cor. Felicitats a tots els membres de l'Associació per un any més tirar endavant la nostra festa, sabeu que podeu comptar amb el nostre suport» ha finalitzat Andreu Verdú, alcalde de la localitat.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 12 de Maig de 2017