La consellera de Sanitat visita l'Hospital de la Marina Baixa, juntament amb l'alcalde de la Vila Joiosa

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat hui, juntament amb l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, l'Hospital de la Marina Baixa. En aquesta visita la consellera ha anunciat una inversió de 19.287.507 euros per al Departament de Salut de la Marina Baixa, dins del Pla de dignificació d'infraestructures sanitàries per al període 2016-2019. «Aquestes dades suposen un increment del 686 % respecte de l'invertit en el Departament entre els anys 2012-2015, que van ser 2.486.262 en total», ha destacat la consellera.

 

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha explicat que aquesta inversió anirà destinada a l'adquisició de nou equipament per a l'àmbit hospitalari i per als centres d'atenció primària —renovació d'equips d'electromedicina i alta tecnologia— però, fonamentalment, es destinarà a la reforma i l’ampliació de l'hospital, per millorar la prestació del servei i oferir una major qualitat assistencial a la població.

 

La consellera i l'alcalde han estat acompanyats per la gerent del Departament de Salut, Rosa Louis Cereceda, i ha subratllat que en l'exercici 2016 ja es va invertir més d'1,4 milions d'euros en nou equipament. Es va substituir la Sala de radiologia analògica per una Sala digital RX amb suspensió de sostre, i es van substituir les 55 llits d'hospitalització, de manera que tot l'hospital està dotat amb llits d'última generació que milloren la comoditat dels pacients.

 

A més, es va comprar un equip de raigs X portàtil, que permet realitzar exploracions a les habitacions sense necessitat de desplaçar els pacients; un ecògraf 3D per ginecologia, que permet realitzar la prova de la setmana 20 d'embaràs; un equip Doppler transcranial per patologies vasculars; una nova torre d'endoscòpia per al Servei de Otorinolaringologia, i un ecocardiògraf, que ja permet fer ecografies en 3D a l'Hospital.

 

També en 2016 es va substituir la climatització del Centre d'Especialitats Foietes per un equip de menor despesa energètica i es van realitzar algunes millores en atenció primària, com ara l'ampliació d'una consulta de dermatologia en aquest mateix centre d'especialitats, amb tractament de fototeràpia, o l'ampliació d'una consulta al Consultori auxiliar la Cala de la Vila Joiosa per aconseguir una millora en l'atenció individualitzada del pacient.

 

Per a aquest any 2017 la inversió prevista és de 1,6 milions d'euros: 985.000 euros seran per a equipament hospitalari (un microscopi oftalmològic de sostre, reparació del quiròfan intel·ligent de ginecologia, intensificador d'imatge per traumatologia, un respirador per a anestesia, un equip làser de rastreig manual i un altre de magnetoteràpia, entre d'altres) i 105.000 per a equipament de primària. A més, està prevista la reforma del Centre de Salut de Foietes (404.000 euros), lareparació de la façana del Centre de Salut Tomás Ortuño (46.800 euros) i l'inici de la remodelació integral de les canonades de l'Hospital (72.000).

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha volgut agrair la consellera la seua visita i, sobretot, el gran interès que té la Conselleria per agilitzar l'ampliació de l'Hospital de la Marina Baixa. «Aquestes inversions són més que necessàries, per a un Hospital que ho estava demanant fa molt de temps», va afirmar Verdú.

 

Ampliació de l'Hospital

 

Durant la seua visita al centre hospitalari, on ha mantingut sengles reunions amb l'equip directiu del Departament i amb els caps de Servei, supervisors i coordinadors del Departament de Salut, la consellera ha explicat que amb l'ampliació de l'hospital, que contempla també el Pla de dignificació d'infraestructures, l'Hospital guanyarà un 36 % de superfície edificada (passarà de 33.000 metres quadrats a 45.000) i cinc quiròfans, que augmentaran de 9 a 14. L'ampliació, una vegada realitzada, permetrà a més remodelar unes altres zones de l'Hospital que necessiten ser reformades.

 

L'ampliació, a la qual es destinaran més de 12,3 milions d'euros, renovarà els espais tecnicoassistencials (UCI, Urgències, Bloc quirúrgic, Radiologia, Unitat de Reanimació Post Anestèsia, Unitat de Curta Estada) i comportarà una millora de l'accessibilitat a l'Hospital, amb la urbanització del pàrquing per adequar-lo a les noves dimensions.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Maig de 2017