El Jazz mediterrani de Ximo Tébar desembarca a la Vila Joiosa

L'Ajuntament, a través del seu Regidoria de Cultura, presenta a aquest cèlebre guitarrista el 20 de maig, a les 20.00 hores, al Teatre Auditori de la localitat

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa presenta a través de la Regidoria de Cultura, a Ximo Tébar que celebra el seu 25 aniversari als escenaris; el guitarrista interpretarà composicions del seu nou disc Soleo (Warner) i arranjaments originals, com la seva particular versió de l'adagio del Concert d'Aranjuez, el pròxim dissabte 20 de maig al Teatre Auditori de la Vila Joiosa a les 20.00 h.

 

Ximo Tébar Soleo Band és un treball amb un nou projecte de fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrani. Consolida aquí la seua estètica personal musical, tots els estils en què es mou i la seua personal manera de tocar acompanyant els puntejos de la guitarra amb el scat.

 

Reconegut per la premsa especialitzada internacional com un músic experimental, progressiu i innovador ha estat distingit com el creador del Son Mediterráneo (fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrani). Va rebre dos premis del Ministeri de Cultura com a Millor Solista de Jazz Nacional i també va ser premiat pel programa de TVE «Jazz entre amics» amb dos premis «Dexter Gordon», i l'Associació Internacional d'Educadors de Jazz (IAJE) també va premiar Tébar a Nova York per la seua aportació en la transmissió i l'ensenyament del jazz.

 

Pocs guitarristes europeus tenen l'experiència i la versatilitat del valencià Ximo Tébar. A banda de les diferents formacions pròpies en què s'ha esplaiat la seua brillant tècnica i frescor mediterrànies fins a configurar una de les discografies més sòlides de la guitarra jazz a la península. Grans del jazz com Benny Golson, Johnny Griffin o Lou Donaldson l’han tingut en nòmina.

 

De la mateixa manera, es va convertir guitarra de confiança del gran organista Lou Bennett i s'ha mantingut fidel al so Hammond B3, al costat de gegants de l'instrument com Joey DeFrancesco.

 

La seua extensa discografia (17 discos com a líder), els nombrosos premis que ha obtingut, les excel·lents crítiques que ha rebut i, sobretot, l'eclecticisme i la modernitat de la seva música l'han portat a ocupar un lloc preferencial en el món del jazz actual que el reconeix com un gran coneixedor d'aquesta tradició.

 

Per a la regidora de Cultura, Mª dels Àngels Gualde, «tindre a Ximo Tébar a la Vila Joiosa no només és un plaer, sinó tota una oportunitat de poder escoltar i delectar-nos amb la seva guitarra i amb els seus ritmes que fusionen el jazz i el flamenc. Recomane a tots aquells amants de la música que no deixen passar aquesta oportunitat i que dissabte, 20 de maig, vagen al Teatre Auditori», ha conclòs Gualde.

 

Les entrades (4 € i 1,25 € reduïda) es podran comprar a la taquilla del Teatre Auditori de la Vila Joiosa dimecres i divendres de 17 a 20 hores i dijous de 10 a 13 hores. També una hora abans de l'actuació.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Maig de 2017