Vilamuseu celebra el ‘Dia Internacional dels Museus’ amb tallers, jocs i cançons tradicionals

Els grups de danses Centener i Almadrava actuaran en la celebració de ‘La nit dels museus’ el pròxim 19 de maig

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El pròxim 18 de maig se celebra a tots els museus del món el «Dia Internacional dels Museus», promogut pel Consell Internacional de Museus (ICOM). Cada any es proposa un lema sobre el qual giren les activitats que els museus organitzen al voltant d'aquesta data. Aquest any el lema és «Museos e historias controvertidas. Decir lo indecible en los museos».

 

El dia 18 de maig, Vilamuseu commemora aquesta efemèride amb l'entrada gratuïta al Museu de totes les persones que ho desitgen i a tots els tallers, tant de xiquets com d'adults, que tindran lloc a la tarda. S’ha preparat la realització de jocs i cançons tradicionals, en què es buscarà el seu origen i el context en el qual van sorgir.

 

Com a activitat estrella, el dia 19 i durà a terme 'La nit dels museus'. Aquest dia, els actes començarà a les 19.00 hores amb una xerrada sobre «El que amaguen les lletres de les cançons tradicionals», a càrrec de Joan Vicent Martín Devesa, historiador especialitzat en Història Medieval i Moderna de la Corona d'Aragó, del Regne de València i, sobretot, en temes de microhistòria de la Marina.

 

Després d'aquesta conferència, cap a les 20.30 hores, Vilamuseu vol, en aquesta ocasió, destacar que el patrimoni immaterial és summament important perquè ha estat i continua sent el vehicle de transmissió de la cultura i tradicions de la Vila Joiosa.

 

Per això, es comptarà amb la col·laboració de dos grans grups de danses amb les seues rondalles, els grups Almadrava i Centener, que han seleccionat cada un tres peces de música i ball les lletres reflecteixen aquestes històries controvertides, prohibicions, tabús, crítica a les institucions polítiques o religioses, denúncia d'unes lamentables condicions de treball i de vida o de la manca de llibertats, i fins i tot cobles pujades de to.

 

La regidora de Cultura, M. de los Ángeles Gualde, ha assenyalat que «és una bona ocasió per a totes aquelles persones que encara no hagen participat en les activitats del Museu perquè vinguen a conéixer-lo i per a aquelles que sí que ho han fet perquè coneguen una mica la història de la Vila Joiosa a través de la seua música més tradicional».

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Maig de 2017