Programa d'actes de les festes de Moros i Cristians 2017

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

24 de juliol: A les 21.00 hores, INAUGURACIÓ DE L'IL·LUMINAT ARTÍSTIC que embelleix els carrers de la nostra ciutat.

Des de l'Associació Santa Marta començarà tot seguit l'ENTRADA DE BANDES DE MÚSICA, que recorrerà els carrers Ciutat de València, av. País Valencià, Barranquet i finca la Barbera dels Aragones, on s'interpretarà finalment l'Himne Regional, seguit de focs artificials que marquen el inici de les festes.

 

25 de juliol: A les 20.30 hores, DESFILADA CRISTIANA que s'iniciarà al carrer Colón, per continuar per l'avinguda País Valencià i finalitzar a la plaça de la Generalitat.

 

26 de juliol: A les 20.30 hores, DESFILADA MORA que s'iniciarà al carrer Colón, per continuar per l'avinguda País Valencià i finalitzar a la plaça de la Generalitat.

 

27 de juliol: A les 18.00 hores, CONCENTRACIÓ de les companyies Pescadors, Marinos, Pirates Corsaris i Contrabandistes, a la glorieta del Barranquet per, seguidament, dirigir-se des de l'av. Varadero fins al port d'embarcament.

A les 19.00 hores, CONCENTRACIÓ de tropes cristianes al parc Censal, davant el carrer Pizarro, per dirigir-se al recinte de la platja Centre per a la defensa del Castell.

A les 20.00 hores, a la platja Centre, alijo de CONTRABANDISTES I PIRATES CORSARIS, que, tot i l’intent de combat i la resistència de les tropes cristianes, arribaran als peus del Castell, on es realitzarà l’AMBAIXADA CONTRABANDISTA a les 20.30 hores.

A les 21.00 hores, des de l’encreuament del carrer Pizarro amb l'av. País Valencià fins al Castell situat al passeig Dr. Esquerdo, PRESENTACIÓ DE TROPES MORES AL SEU REI i posterior AMBAIXADA beduïna.

 

28 de juliol: A partir de les 3.00 hores les companyies mores baixaran per Varadero fins al port.

Concentració des de les 4.45 hores a la plaça de la Generalitat. A les 5.30 hores, repic de campanes i BAIXADA DE L'EXÈRCIT CRISTIÀ per la Costera de la Mar fins al campament cristià.

Quan es faça de dia, al voltant de les 6.00 hores, toc d'alarma general a la platja, arribada de l'emissari moro, lectura de l'al·legat davant el Castell, AMBAIXADA MORA, i posterior DESEMBARC MORO.

A les 18.30 hores, concentració de les tropes mores a la plaça de la Generalitat i a les 19.15 hores concentració de les tropes cristianes al parc Censal, per baixar a l'acte de la RECONQUESTA.

A les 20,00 hores, RECONQUESTA CRISTIANA I AMBAIXADA CRISTIANA DEL CASTELL. Tot seguit, ACCIÓ DE GRÀCIES a l'església de l'Assumpció.

En acabar, a la plaça de la Generalitat, VINT-I-UNA SALVES D'HONOR a càrrec de l'artilleria cristiana, amb la presència dels reis Moro i Cristià i la resta d'autoritats civils i festeres ANUNCIANT EL DIA DE SANTA MARTA.

 

29 de juliol: A les 12.00 hores, MISSA SOLEMNE en honor de SANTA MARTA a l'església de l'Assumpció. Prèviament, a les 11.30 hores, des de l'Associació Santa Marta, sortida de la comitiva encapçalada pels reis Moro i Cristià, capitans, banderers, Junta Directiva, autoritats civils i tot fester i veí que vulga acompanyar-los.

A les 20.00 hores, SOLEMNE PROCESSÓ en honor de SANTA MARTA, en la qual la imatge de la patrona recorrerà els carrers del centre històric, acompanyada de càrrecs festers, autoritats festeres, civils i religioses, així com dels festers/es i devots/es que ho desitgen. La imatge serà transportada a coll pels festers de les companyies Beduïns i Catalans.

A les 01.00 hores, a la platja Centre tindrà lloc el Castell de focs artificials en honor de Santa Marta.

 

30 de juliol: A les 13.00 hores, CONCURS DE PAELLES al recinte del Mercat ambulant.

 

31 de juliol: A les 20.00 hores, DESFILADA INFANTIL DE CARROSSES, que recorrerà els carrers Ciutat de Requena (gran aturada), Eivissa, Colón, av. País Valencià, Pizarro, av. Joan Carles I, Germans Aragonès fins al carrer Huit de Maig .

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 26 de Juliol de 2017