Unes jornades sobre igualtat de gènere reuneixen a la Vila a més de 160 professors de primària i secundària

Les jornades, organitzades per la Xarxa Conviència i la Regidoria d'Educació de la Vila, porten per títol 'Coeducació i Igualtat: un camí únic'

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Les Jornades «Coeducació i Igualtat: un camí únic» van començar ahir i continuen aquesta vesprada a l'auditori de la Llar del Pensionista de la Vila. Estan dirigides al professorat de primària i secundària i el seu objectiu és facilitar-los eines per treballar la igualtat de gènere dins l'aula i conscienciar-los de la importància que té treballar la coeducació durant els anys d'escolarització.

 

El programa de les jornades inclou quatre ponències:

 

Dimecres 24 de gener

 

17 h. Carlo Caurín Alonso: «Eines d'educació emocional i empatia per a fomentar la igualtat, la coeducació i la mediació en els centres escolars».

 

19 h. Marta Blanco Fernández: «La perspectiva de gènere a les aules: una assignatura pendent»

 

Dijous 25 de gener

 

17 h. Elena Simón Rodríguez: «La coeducació per a la igualtat: urgent i necessària»

 

19 h. Juan Lillo Simón: «Disseny i desenvolupament de bones pràctiques coeducatives»

 

En total, s'han inscrit més de 160 professors de primària i secundària, procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana. Les jornades seran certificades pel CEFIRE.

 

Entre els objectius de la jornada destaca el de proporcionar una formació afectiva i sexual lliure d'estereotips sexistes, fomentar l'educació per a la igualtat entre dones i homes, contribuir a l'eradicació de la violència de gènere, proposant formes de relació igualitàries, promoure la reflexió crítica sobre actituds i comportaments associats a les relacions afectives i proposar als centres i al professorat recursos i estratègies concretes d'actuació.

 

Els continguts se centren en la coeducació i afectivitat, els models de relacions, els estereotips i mites de l'amor romàntic i la prevenció de la violència de gènere, així com els recursos i materials de què es disposen.

 

Per a la regidora d'Educació de la Vila, María Ángeles Gualde, «és important que tots apostem, fomentem i facilitem tots els recursos necessaris per a educar en igualtat. Sobretot perquè la coeducació és, a més d'un deure, un dret de tots i estem obligats a vetllar pel seu compliment. Per això, iniciatives com aquesta sempre comptaran amb el suport d'aquest Equip de Govern».

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 24 de Gener de 2018