La Vila Joiosa retrà homenatge a Santa Marta aquest cap de setmana sense actes festius

Durant el dissabte 8 de maig, l'església de la nostra Sra. de l'Assumpció romandrà oberta de 10.00 a 20.30 hores per a rebre ofrenes florals a la patrona

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa i l'Associació Santa Marta, en compliment de les mesures de protecció de la salut pública, van acordar no celebrar actes festius a les Llàgrimes de Santa Marta d'enguany. Per això, l'Associació i la Regidoria de Festes han adaptat a les circumstàncies els homenatges per a permetre al poble de la Vila Joiosa honrar un any més a la seua patrona, Santa Marta, i garantir el benestar de la població vilera.

 

Dissabte que ve 8 de maig, començarà amb una despertà a les 8.00 hores de des de 4 punts diferents de la localitat (l'Ermita, recinte del Mercat ambulant, poliesportiu Marta Baldó, i Poble Nou). Més tard, a les 10.00 hores, l'església de la nostra Sra. de l'Assumpció obrirà les seues portes ininterrompudament fins a les 20.30 hores per a rebre les ofrenes florals dedicades a Santa Marta. Per motius de seguretat, s'ha preparat un dispositiu especial per a aquest dia amb la finalitat de permetre que es realitze l'ofrena floral particular de manera segura i escalonada. Per a això es compta amb la col·laboració de la Policia Local i la parròquia de l'església per a habilitar entrades i eixides diferents que permeten el flux de persones amb normalitat sense aglomeracions.

 

A les 11.00 se celebrarà la missa, amb aforament limitat, en honor de Santa Marta a l'església la nostra Sra. de l'Assumpció, que commemorarà el miracle de la ‘llàgrima’, ocorregut el 8 de maig de 1653, quan la imatge de Santa Marta va vessar les seues llàgrimes després d'un any de sequera en les terres vileres. Posteriorment a la missa, des del recinte del Mercat ambulant es llançaran 22 coets de pirotècnia, un per cada companyia festera, en honor de la patrona de la Vila. Ja de vesprada, després de la missa de les 19.30 hores, el dia es tancarà amb pirotècnia des del mateix recinte, el qual posant fi a aquesta celebració diferent de les Llàgrimes de Santa Marta.

 

La regidora de Festes de l'Ajuntament de la Vila, Marta Sellés, apel·la a la “responsabilitat de festeres i festers, i ciutadania en general, davant un dia tan assenyalat per al nostre municipi”. Recorda Sellés que “el virus segueix entre nosaltres i no entén de festes. Hem d'assumir que enguany cal commemorar aquest dia de manera diferent per a poder celebrar-lo amb normalitat una vegada hàgem superat aquesta crisi sanitària”.

 

Així mateix, des de l'Ajuntament de la Vila Joiosa i l'Associació Santa Marta es dóna suport un any més a la iniciativa ciutadana, sorgida durant el passat 2020 durant el confinament i impulsada pel viler Pepe Esquerdo Nogueroles, per a celebrar des de casa les Llàgrimes de Santa Marta a través de la iniciativa “Balconades en flor”, que consisteix a decorar els balcons amb flors i la imatge de la patrona de la Vila Joiosa.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 03 de Maig de 2021