La Vila Joiosa tancarà un any més les seues platges i cales en la Nit de Sant Joan

L'Ajuntament prohibirà l'accés a les zones d'arena i bany des de les 16.00 hores del 23 de juny fins a les 6.00 hores de l'endemà

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Per motius de prevenció i seguretat sanitaris, i davant possibles reunions de nombrosos grups de persones en els arenals amb motiu de la celebració de la tradicional nit Sant Joan, l'Ajuntament de la Vila Joiosa tancarà l'accés a les platges i cales des de les 16.00 hores del dia 23 de juny fins a les 6.00 hores del dia 24 de juny.

 

La decisió atén les recomanacions de Salut Pública amb l'objectiu “d’evitar les aglomeracions de persones que solen registrar-se en aquesta data assenyalada”, segons indica l'edila de Seguretat Ciutadana de la Vila, Isabel Perona.

 

No estarà permès l'accés a la zona d'arena ni al bany i se suspendran tots els serveis de platges entre les hores de tancament dels arenals, que deixaran els arenals lliures de persones. Aquesta decisió s'aplica a totes les platges de la Vila Joiosa: Carritxal, Xarco, la Caleta, l’Esparralló, Bol Nou, Paradís sud, Paradís càmping, Puntes del Moro, Centre, Varador, Estudiants, Tio Roig, Torres i Racó del Conill.

 

Per a això, Policia Local ha establit un dispositiu especial d'unitats policials amb moto i de vigilància aèria per al control de les platges i cales durant la franja horària del tancament, i ha coordinat les seues actuacions amb els departaments de Platges, Manteniment de Platges i Medi Ambient, que prendran les mesures oportunes i necessàries per a dur a terme el tancament dels arenals. Es comptarà també amb la col·laboració de Protecció Civil, Servei de Socorrisme DYA i auxiliars de Platges de la Generalitat per a aquesta tasca.

 

Per a informar la ciutadania es realitzaran tascons informatius en mitjans locals i xarxes socials, a més de comunicacions internes a través dels centres educatius de secundària del municipi per a arribar a la joventut, ja que enguany coincideix la data amb el tancament del curs i lliurament de notes de l'alumnat. “El nostre principal objectiu és que tothom estiga al corrent que aqueixa nit les platges romandran tancades”, afig l'edila de Seguretat Ciutadana.

 

“Tot i que la situació sanitària és notòriament millor que la de l'any anterior, la celebració no controlada d'aquesta festivitat podria representar un risc per a la salut pública. Per això, i fins que es revertisca la situació sanitària, farem complir les recomanacions de Conselleria i farem prevaldre la prevenció a la celebració”, finalitza Andreu Verdú, alcalde de la Vila.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Juny de 2021