17,17 milions d'euros per a nous projectes i la millora de serveis públics a la Vila Joiosa

La modificació pressupostària presentada al Ple del mes de juliol passat ha sigut aprovada de manera definitiva hui en sessió extraordinària, després de desestimar-se la majoria de les al•legacions contra l'acord d'aprovació inicial

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa realtizada hui ha aprovat de manera definitiva la modificació pressupostària de 17,17 milions d'euros, presentada i aprovada inicialment pel Ple de la Vila en sessió extraordinària el mes de juliol passat. En total són 17.170.723,04 euros d'euros procedents de la incorporació del romanent de Tresoreria i finançament afectat, que van a impulsar projectes contemplats en el programa electoral, alguns d'aquests sense consignació pressupostària fins hui.

 

Una vegada conclòs el període d'al·legacions després de la seua aprovació inicial, la modificació pressupostària ha tornat a elevar-se al Ple per a la seua aprovació definitiva, després de desestimar-se la majoria de les al·legacions presentades; s’ha estimat únicament i parcial una d'aquestes que afectava el cànon ecològic del Jardí dels Nous Vilers i el parc litoral l’Illa de Minos, segons l'informe emès pel Departament d'Intervenció. La modificació pressupostària s'ha aprovat definitivament amb 10 vots a favor de l'Equip de Govern format per PSOE, Compromís i Gent per la Vila, contra de les 6 abstencions del Partit Popular i els 4 vots en contra de C’s.

 

La modificació aprovada projecta una part dels 17,17 milions d'euros a noves infraestructures, com ara la Casa de la Música, amb 397.139 euros per a la redacció del projecte i excavació, 933.102,95 euros per al parc litoral de la Malladeta, i 456.812,59 euros per a la construcció de la intersecció entre l'avinguda País Valencià, carrer Pizarro i Ciutat de València, a més de l'execució d'un carril bici fins a l'avinguda del Port. 4.192.502 euros es destinen a l'expropiació de la Finca de la Senyoreta de l’Hort, 1.222.103,34 euros per a la pavimentació de vies públiques i 410.016,89 euros per a incrementar el servei de l'Hospital Comarcal Marina Baixa, entre altres projectes.

 

En l'apartat d'ajudes, són 1.926.473,32 euros els destinats a Benestar Social i Igualtat, que majoritàriament es repartiran en atencions benèfiques de famílies i ajudes individuals d'emergència social, i 520.000 euros aniran a l'ampliació de la tercera planta del Centre Social. Comerç disposarà d'1 milió d'euros per a subvencions dirigides al desenvolupament empresarial local. 50.000 euros van destinats a subvencions esportives i 120.000 a ajudes de guarderies de la localitat.

 

Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa, sosté que “ha arribat el moment de donar un gran impuls al benestar en el municipi. És hora d'agrair a la ciutadania el seu esforç i fer realitat nombrosos projectes a la Vila, fins i tot no executats per falta de consignació pressupostària, que donen resposta a les necessitats de la nostra ciutadania”, finalitzava Verdú.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 de Setembre de 2021