La Vila Joiosa guarda un minut de silenci en record de la dona assassinada el dia d'ahir en el municipi

L'Ajuntament ha decretat 3 dies de dol oficial i ha mostrat la seua indignació i repulsa cap a aquest fet a través d'un comunicat institucional

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa ha mostrat aquest migdia el seu rebuig i condemna a l'assassinat masclista ocorregut el dia d'ahir en el municipi amb una concentració en la plaça de la Generalitat, en la qual s'ha guardat un minut de silenci en record de la víctima, una dona de 40 anys, assassinada per la seua parella.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha encapçalat la representació institucional, que ha estat acompanyada de la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, durant l'acte. Un acte al qual també s'ha sumat personal de tots els departaments de l'Administració local, així com de veïns i veïnes del municipi que han volgut recordar a l'última víctima de la violència de gènere.

 

A l'acte de repulsa s'han sumat també tots els col·legis d'infantil, primària i educació especial de la Vila Joiosa, i els centres d'educació secundària i batxillerat IES Marcos Zaragoza, IES Malladeta i IES Marina Baixa del municipi, en els quals el personal docent i l’alumnat també han guardat un minut de silenci migdia en record de la víctima. També han sigut partícips d'aquest gest altres administracions com la Subdelegació del Govern d'Alacant, que a les 13 hores farà el mateix en la plaça de la Muntanyeta de la capital de província.

 

Amb aquest gest, la Vila Joiosa mostra una vegada més la seua indignació i repulsa cap a la violència masclista que continuen patint diàriament milers de dones a Espanya i que en el que va de l'any 2021s'ha cobrat ja 34 vides. Amb aquesta víctima, ascendirien a 1.112 el nombre de dones assassinades des que van començar els registres oficials en 2003.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha decretat 3 dies de dol oficial des de hui, 14 de setembre, i les banderes dels edificis municipals de la Vila Joiosa onejaran a mitja asta en senyal de duel fins dijous que ve.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 14 de Setembre de 2021