Finalitza amb èxit de participació el 2n Curs d'Operatives Policials i Unitats Canines K-9 de la Vila Joiosa

El curs, amb quasi un centenar de participants, va comptar amb policies locals de tot el territori nacional, Guàrdia Urbana, Mossos d‘Esquadra, Ertzaintzes, Exèrcit de l'Aire i militars del Comandament d'Operacions Especials

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El passat 28 de setembre arrancava a la Vila Joiosa el 2n Curs d'Operatives Policials i Unitats Canines K-9, dirigit a forces i cossos de seguretat, a l'auditori del Centre Social del municipi. El curs organitzat per la Policia Local de la Vila Joiosa i la col·laboració del Sindicat Unificat de Policia (SUP) va comptar amb més de 80 participants, que comprenia policies locals de tot el territori nacional, Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, Ertzaintzes, Exèrcit de l'Aire i militars del Comandament d'Operacions Especials.

 

Aquestes jornades formatives i pràctiques van ser inaugurades per l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, al qual li van acompanyar la regidora de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Isabel Perona, i l'intendent en cap de la Policia Local de la Vila Joiosa, José Álvarez.

 

El curs va estar compost de dos mòduls diferenciats de seguretat ciutadana i unitats canines K-9, en els quals havien disposats diferents tallers pels quals anaven passant els alumnes, com ara entrada i progressió en immobles, control d'hemorràgies, tàctica en el tir policial, dinàmiques de tir en la galeria de tir virtual Octopus i defensa policial.

 

Entre algunes de les activitats portades durant el curs, el dia 29 de setembre es va realitzar un control de trànsit per components de la Policia Local de la Vila Joiosa, en el qual es va poder posar en pràctica els continguts del curs, tant per unitats de seguretat ciutadanes com unitats canines. Durant el transcurs de la pràctica, els agents van alçar 3 actes i van immobilitzar 2 vehicles per diferents delictes, a més d'altres 3 denúncies per conduir sota la influència de substàncies estupefaents.

 

En dies posteriors, va tenir lloc un simulacre d'agressió en la via pública enfront dels jutjats núm. 1 i 2 de la Vila Joiosa, que va comptar amb la participació d'agents de la Policia Local del municipi i militars del Comandament d'Operacions Especials, els qui van comptar amb l'ajuda de Truman, un gos de defensa que va neutralitzar l'amenaça d'un home armat que estava destrossant mobiliari urbà i va ajudar perquè la policia procedira a la seua detenció.

 

Finalment, el dia 30 de setembre a les 19 hores es procedia a la clausura del curs per part de la regidora de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Isabel Perona, i l'intendent en cap de la Policia Local de la Vila Joiosa, José Álvarez. Durant el seu discurs, totes dues autoritats van traslladar el seu agraïment als diferents professionals de les forces i cossos de seguretat per la seua participació en el curs i van reconéixer la seua tasca diària vetlant per la seguretat de la ciutadania.

 

Perona va destacar la importància de la formació per estar a l'avantguarda en operativa policial. “La importància d'una bona formació i de compartir coneixements entre professionals del camp de la seguretat ciutadana és la millor fórmula per a prevenir i atallar els plans dels qui volen posar en perill la seguretat de la ciutadania”, deia en el seu emotiu discurs. Després del lliurament de diplomes i distincions als participants es va donar per finalitzat el curs.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 04 d’Octubre de 2021