Ágora, la nova associació de dones amb càncer de mama i ginecològic de la Vila, es presenta en el Saló D. Pedro de la Barbera

El col•lectiu naix amb l'objectiu d'ajudar totes les dones que pateixen aquesta malaltia amb suport psicològic, fisioteràpia i diferents activitats de convivència, informatives i de prevenció

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La vesprada d'ahir, divendres 15 d'octubre, el Saló D. Pedro de la Casa-Museu de la Barbera dels Aragonés va ser testimoni de la presentació de la nova associació vilera de dones amb càncer de mama i ginecològic, Ágora.

 

El col·lectiu naix amb l'objectiu d'ajudar totes les dones que pateixen aquesta malaltia amb suport psicològic, fisioteràpia i diferents activitats de convivència, informatives i de prevenció.

 

Es tracta d'un dia molt especial per a Ágora, ja que moltes de la dones que conformen l'associació pertanyien amb anterioritat a una altra associació amb les mateixes finalitats, deixant enrere aqueixa antiga etapa per a unir-se al nou i esperançador futur que albira aquesta nova associació de la Vila Joiosa, de la qual Elvira és la seua presidenta.

 

“En aquests moments, una de les nostres prioritats és recaptar fons i col·laborar estretament amb iniciatives conjuntes amb l'Ajuntament de la Vila Joiosa per a tenir més visibilitat entre la societat i, així, poder treballar per a ajudar familiars i malaltes”, deia la seua presidenta.

 

La regidora de Sanitat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, Marta Sellés, va estar present durant la presentació de la nova associació Ágora, a qui van acompanyar l'edil de Serveis Socials i Igualtat, Asun Lloret, i altres membres de la corporació. Sellés, assegurava durant la presentació, que des de la Regidoria que dirigeix seran “la veu” de l'associació “que contribuïsca a visibilitzar les seues iniciatives i el seu suport a aqueixes guerreres que lluiten sense descans per a derrotar la malaltia”.

 

Dilluns que ve, el consistori i l'associació desplegaran una pancarta en la façana de l'Ajuntament amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama que enguany tindrà lloc el dimarts dia 19 d'octubre; mateix motiu pel qual la Casa-Museu de la Barbera dels Aragonés romandrà il·luminada de color rosa, com a suport, recordatori i compromís d'aquest Ajuntament en la lluita contra el càncer de mama.

 

L'OMS estima que 1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama al llarg de la seua vida. Per a Sellés “és molt necessària l'existència d'associacions com Ágora per a visibilitzar aquesta malaltia i saber com afrontar-la”. Igualment, “és vital dur a terme xicotetes accions com aquestes que recorden a les dones la importància de realitzar-se un examen de mames amb regularitat, a fi de detectar qualsevol signe o anomalia”, concloïa l'edila de Sanitat vilera.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 d’Octubre de 2021