L'Ajuntament prorroga la campanya CES 2021 fins a final d'any amb una partida pressupostària de 8.000 euros de Benestar Animal

El Departament valora positivament les dades de la campanya CES 2021 que ha permés, fins hui, el tractament de 54 gats sense propietari en el municipi

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Benestar Animal, ha conclòs l'actuació d'esterilització de colònies de gats sense propietari, corresponent a la subvenció sol·licitada i concedida a l'Ajuntament per la Diputació d'Alacant, per import de 3.294,98 euros per a tractaments d'esterilització de colònies urbanes de gats.

 

Les esterilitzacions s'han realitzat en centres veterinaris del municipi inscrits en el Registre de Centres del Col·legi de Veterinaris, segons el que preveuen les bases de la convocatòria de referència. Enguany ha participat la Clínica Veterinaria ALMAR, Clínica Veterinaria CAPICUA, Clínica Veterinaria FAUNA i Clínica Veterinaria LA VILA. Per a la captura dels animals s'ha comptat amb la col·laboració de voluntariat pertanyent i/o coordinat per l'Associació Huellas Gatunas.

 

S'ha donat prioritat a les colònies en les quals quedaven pocs exemplars per esterilitzar per a anar “tancant colònies”. Els exemplars s'han capturat en 13 localitzacions diferents. S'han realitzat un total de 20 actuacions, al llarg de 10 dies, amb un total de 54 captures de les quals s'han esterilitzat 54 exemplars: 26 mascles i 28 femelles.

 

“Vull agrair la col·laboració ciutadana que aporta informació sobre la ubicació dels animals, i especialment vull destacar la implicació dels voluntaris i voluntàries que un any més han col·laborat en la captura i solta dels gats en les seues colònies; així com l'esforç i dedicació dels equips les clíniques veterinàries de la Vila i del Departament de Benestar Animal, ja que sense la col·laboració totes aquestes persones aquesta campanya no haguera sigut possible” ha volgut agrair l'edil de Medi Ambient, José Carlos Gil.

 

En total, la despesa d'aquesta actuació ascendeix als 3.430,25 euros que es correspon íntegrament amb les intervencions realitzades pels centres veterinaris, segons la tarifa establida en les bases de la convocatòria. No obstant això, l'Ajuntament de la Vila continua amb la campanya CES 2021 fins a final d'any, a càrrec d'una partida pressupostària de 8.000 euros de la Regidoria de Benestar Animal, per la qual cosa el voluntariat continua capturant exemplars que porten a esterilitzar als centres veterinaris amb els quals s'ha realitzat un contracte per a tal fi.

 

Aquestes actuacions s'engloben dins del Projecte CES (Capítol XIII) de l'Ordenança municipal de protecció animal.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 20 d’Octubre de 2021