La directora territorial de Presidència d'Alacant, Antonia Moreno, fa balanç del Pla Resistir a la Marina Baixa

En la seua visita a la Vila, Moreno ha recordat que les Ajudes #Parèntesi, el pla d'ajudes directes dissenyat en coordinació amb els ajuntaments i les diputacions provincials, estava dotat amb 11.052.775 euros per a la Marina Baixa

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La directora territorial de Presidència de la Generalitat ha explicat que les ajudes directes recollides en el #PlaResistir, que incloïen les ajudes directes #Parèntesi per als sectors que més han patit per la pandèmia, han sigut una mostra del compromís del Consell amb els comerços i les empreses afectats davant la crisi sanitària i una ocasió en la qual s'ha demostrat una perfecta col·laboració entre les diferents institucions.

 

Al mateix temps, la directora territorial ha assenyalat que a la comarca s'ha executat a dia de hui el 73,31 % de les ajudes i ha explicant que la voluntat del Consell és fer arribar a les persones destinatàries totes les ajudes contemplades; per la qual cosa, per no haver concorregut en un primer moment suficients empreses o haver sol·licitat les ajudes comerços de sectors que al principi no es contemplava que pogueren concórrer, es van ampliar els possibles beneficiàries en diferents convocatòries posteriors.

 

Aquestes ajudes han anat dirigides a autònoms i petites empreses de menys de 10 treballadors dels sectors de l'hostaleria, restauració, oci, activitats culturals o esportives i es van tramitar a través dels ajuntaments. L'ajuda contemplava 2.000 euros directes. més 200 euros per treballador/a (fins a un màxim de 10 treballadors/res), cosa que significava en alguns casos un ingrés directe de fins a 4.000 euros per cada comerç.

 

Per part seua, la regidora Isabel Perona, que ha acompanyat a la directora territorial en la seua compareixença davant els mitjans, ha volgut subratllar la sensibilitat i implicació del Consell amb les empreses afectades en aprovar aquestes mesures per a poder fer front a aquesta emergència sanitària i ha agraït l'ajuda rebuda per part de l'Ajuntament de la Vila.

 

Perona ha recordat que, dins d'aquest paquet d'ajudes, al municipi de la Vila Joiosa li corresponia la quantitat d'1.081.576 euros que ja han sigut distribuïts al 100 % entre els 240 beneficiaris del municipi.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 11 de Novembre de 2021