La Vila Joiosa diu no a la violència masclista i a la desigualtat contra les dones

En el Dia Internacional per l'Eradicació contra la Violència sobre la Dona la Vila Joiosa s'ha unit en un acte institucional per a mostrar la seua repulsa cap a qualsevol violència cap a les dones i conscienciar la població

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

En el Dia Internacional per l'Eradicació contra la Violència sobre la Dona, la Vila Joiosa s'ha unit aquesta vesprada al parc de la Barbera dels Aragonés en un acte institucional per a mostrar la seua repulsa cap a qualsevol violència cap a les dones, conscienciar a la població i cridar “NO” a la violència masclista.

 

La Regidoria de Serveis Socials i Igualtat va desplegar per a l'ocasió, en la façana de la Casa-Museu de la Barbera i en altres edificis municipals i instituts de la localitat, pancartes en favor de l'eradicació de la violència masclista, per a brindar suport i generar consciència sobre l'estigmatització i la vergonya que pateixen les víctimes d'aquesta mena de violència.

 

Durant l'acte, una llum habitada ha il·luminat la façana de la Casa-Museu, lloc on s'ha desenvolupat l'acte institucional, en el qual tots els grups municipals amb representació consistorial s'han unit per a donar lectura a un manifest conjunt contra la violència masclista i la desigualtat que pateixen moltes dones actualment.

 

La lectura del manifest institucional ha sigut a càrrec dels regidors de diferents grups de l'Ajuntament. Al començament de la lectura, s'ha recordat de manera especial a Zuita, la veïna de la Vila Joiosa que el mes de setembre passat va anar brutalment assassinada per qui era el seu marit. Un fet que va tenir repercussió nacional i que va commocionar tota la localitat de la Vila Joiosa, que es va bolcar en suport de familiars i afins de la víctima i va mostrar amb concentracions el seu desig d'eradicar aquest tipus de fets de la societat.

 

“Hui som ací perquè volem expressar la nostra repulsa a la violència contra les dones i reivindiquem la necessitat de continuar unint els nostres esforços en la lluita contra aquesta xacra social amb l'objectiu d'aconseguir un progrés real cap a la igualtat, la pau i el desenvolupament de la nostra societat. El nostre desig i responsabilitat com a administració pública és treballar per a d'establir una equitat social que permeta a les dones sentir-se segures, protegides i valorades en la societat” expressava en la seua lectura l'edila de Serveis Socials i Igualtat vilera, Asun Lloret.

 

“Mirar cap a un altre costat quan ens trobem una situació de violència contra les dones, siga de la magnitud que siga, fa que contribuïm a la seua normalització diària. No hem de mirar cap a un altre costat. Hem de ser conscients i adonar-nos que tots i totes tenim la nostra responsabilitat per a frenar aquest assetjament a les dones” va puntualitzar Lloret.

 

“Les mesures existents contra la violència de gènere s'han mostrat insuficients a l'hora de fer front a aquesta problemàtica que afecta tots els sectors de la nostra societat, així com tots els grups d'edat. Per això, és necessari un compromís per part de les administracions públiques, entitats privades, i ciutadania; així com el reforç de totes les accions que tenen com a objectiu la prevenció de la violència de gènere, l'atenció a les víctimes, com també la reeducació dels maltractadors” defensaven els portaveus dels partits polítics.

 

“La violència de gènere és una de les problemàtiques més greus que es donen en l’àmbit global i s'ha d'afrontar d'una manera multidisciplinària, coordinada, professional i directa”, concloïen els portaveus aquest manifest conjunt al qual s'ha adherit el Consell Comarcal d'Igualtat de la Marina Baixa.

 

La situació de confinament va provocar que moltes dones estigueren tancades amb els seus maltractadors en una situació de vulnerabilitat i incertesa. Segons dades del Ministeri d'Igualtat, les telefonades al número 016 es van incrementar el mes d'abril del 2020 un 60 % respecte de l’abril de 2019 i les consultes en línia ho van fer en un 600 %.

 

Conferència de la Seu universitària a càrrec de Cristina Almeida

 

Després de la lectura, a les 19.00 h en el Teatre Auditori de la Vila Joiosa, ha tingut lloc una ponència especial de la Seu universitària de la Vila Joiosa a càrrec de Cristina Almeida amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

 

Almeida, política i advocada espanyola, va participar en la creació d'Esquerra Unida i ha sigut col·laboradora en nombroses revistes, programes de ràdio i televisió, en què ha tractat problemes jurídics, de la dona, dels barris i de les associacions de veïns. Entre les seues publicacions, figura l'assaig La mujer y el mundo del trabajo (1982).

 

A l'inici de l'acte, Arteatro La Vila va presentar una lectura dramatitzada titulada La Jauría.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 25 de Novembre de 2021