L'Ajuntament de la Vila celebra la primera reunió de coordinació per a agilitar la redacció del projecte d'intervencions de l'IES Marcos Zaragoza

La reunió amb l'equip docent i l'equip redactor ha revelat el renovat aspecte de l'institut i detalls de l'ampliació del centre educatiu

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El Saló de Plens de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha sigut escenari aquest matí d'una reunió de coordinació entre l'Ajuntament local, la directiva de l'IES Marcos Zaragoza i l'equip redactor del projecte d'intervencions del centre d'educació secundària, batxillerat i FP de la localitat.

 

Presidida pel regidor d'Educació de la Vila Joiosa, Xente Sebastià, l'objectiu d'aquesta primera cita ha sigut la coordinació de les tres parts amb la finalitat d'executar els treballs de redacció del projecte per a les intervencions en l'IES Marcos Zaragoza, les obres del qual estan acollides al Pla Edificant de la Generalitat.

 

Després de la signatura del contracte per les parts implicades el mes de desembre passat, el qual va recaure per concurrència pública en la mercantil Urjato SL-UTE, s'ha iniciat un període de 6 mesos per a la redacció del projecte que marcarà les pautes per a la construcció d'un nou bloc d'aules, un altre administratiu, la remodelació del pati exterior de l'institut i la rehabilitació de dues dels edificis del centre, entre altres treballs a contemplar.

 

Una vegada finalitzada la redacció del projecte per part de la mercantil, el Servei municipal d'Urbanisme haurà de donar el seu vistiplau al projecte i, seguidament, l'Ajuntament iniciarà els tràmits per a la licitació del contracte d'obra.

 

Durant la reunió, la mercantil ha presentat el resultat final que tindrà el renovat IES Marcos Zaragoza una vegada realitzada l'actuació. Les imatges mostren com els blocs estaran units per una passarel·la coberta, atesos els requeriments transmesos per la comunitat educativa del centre. La zona exterior, comptarà amb cafeteria, un xicotet amfiteatre de dues altures, quatre pistes esportives, pàrquing per al personal del centre, mobiliari d'il·luminació, replà i papereres, i zona verda arbrada.

 

“Volem agilitar tot el possible el flux d'informació entre les parts implicades en l'elaboració d'aquest projecte perquè la seua redacció atenga les necessitats de la comunitat docent, amb el propòsit comú que el projecte finalitze dins del termini i en la forma escaient en els terminis establits” explica l'edil d'Educació de la Vila Joiosa. “L'Ajuntament vol facilitar tot el possible l'elaboració del projecte amb la intenció que, salvant imprevistos, es puguen licitar les obres aquest 2022, perquè el centre siga una realitat al més prompte possible”, conclou Sebastià.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 de Gener de 2022