La Biblioteca Cristóbal Zaragoza va recuperant usuàries

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Una vegada finalitzat l'any, la Biblioteca Municipal Cristóbal Zaragoza ha fet balanç de l'evolució de préstecs i usuàries respecte de passats exercicis.

 

Quant a persones usuàries, l'any 2021 ha finalitzat amb un total de 30.237, davant dels 24.045 que es van registrar en 2020. Aquesta dada evidencia una recuperació respecte de l'any passat, si bé encara queda camí per recórrer fins a aconseguir les quantitats que es van obtindre en els anys previs a la pandèmia.

 

El que sí que s'ha incrementat lleugerament és el nombre d'usuàries amb carnet que ha anat augmentant de manera ininterrompuda en els últims quatre anys fins als 10.856 persones usuàries amb carnet actuals.

 

Respecte dels préstecs, durant l'exercici 2021 es van prestar un total de 13.595 títols, que, igual que ocorria amb el nombre d'usuaris, millora notablement l'any anterior però encara és inferior al volum de préstecs prepandèmia.

 

Per gèneres, els préstecs més sol·licitats durant l'any han sigut els títols de literatura amb un total de 6.538 exemplars, que suposen el 48,1 %, seguits dels llibres infantils amb 4.375 préstecs i un 32,2 % sobre el total.

 

Quant als idiomes sol·licitats, la majoria de préstecs sol·licitats han sigut títols en castellà, amb el 87,3 % del total, seguit a molta distància dels préstecs de llibres en valencià que ha suposat l'11 % del total de préstecs.

 

El regidor d'Educació, Xente Sebastiá, ha apuntat que en aquests moments s'està treballant en la millora de les instal·lacions amb obres per a fer-les més còmodes a les persones usuàries. Al mateix temps, ha assenyalat el regidor que s'han invertit 18.000 euros en nous fons que eren demandats pe les persones usuàries.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 25 de Gener de 2022