Cultura presenta l'exposició d'art uruguaià ‘Artesur’ en l’Espai d’Art Contemporani de la Barbera

Fins el 17 de juny, la galeria d'art de la Vila Joiosa acollirà part del constructivisme universal de Febles Ceriani i l'art Madí d’Alexandre Asi

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha inaugurat en l’Espai d’Art Contemporani de la Barbera dels Aragonés, l'exposició d'art uruguaià ‘Artesur’, obra dels artistes uruguaians Febles Ceriani i Diego Alexandre Asi.

 

L'exposició mostra d'art uruguaià es divideix en dues parts ben diferenciades. La primera d’aquestes dedicada al constructivisme universal que proposa Ceriani amb una sèrie d'obres d'art en llenç que reflecteixen la comunió de l'home amb el cosmos, la qual aconsegueix un llenguatge visual en què s'integra l'ús de línies, figures geomètriques, la proporció àuria i els símbols de totes les èpoques i civilitzacions que conviden a perdre's en els racons d'una gràcil i infinita geometria laberíntica.

 

La segona part de la mostra està dedicada a l'art Madí. El moviment Madí és un corrent artístic derivat de l'art abstracte. Va ser creat a mitjan anys 40 pels uruguaians Carmelo Arden Quin i Rhod Rothfuss, i l'artista txec, nacionalitzat argentí, Gyula Kosice. La seua premissa és portar a l'extrem els conceptes de creació i invenció, amb la finalitat d'alliberar la creació artística de les limitacions externes a l'obra mateixa. L'artista uruguaià Diego Alexandre Asi és un dels seus principals referents en l'actualitat.

 

Des de l'any 2010, Alexandre Asi es dedica a les diferents expressions de l'art geomètric especialment de l'art Madí prenent l'abstracció com el seu llenguatge. Ha realitzat exposicions col·lectives i individuals, a més de conferències sobre l'art Madí a diferents parts del món.

 

En la mostra, l'artista uruguaià projecta un paisatge entre el pla i el volum, i juga amb la segona i la tercera dimensió en les seues figures que, amb rigorós detall i inventiva, evoquen una alegre i lúdica harmonia en el conjunt de l'obra.

 

‘Artesur’ romandrà del 5 de maig al 17 de juny oberta a visites de dilluns a divendres de 10.30 a 12.30 hores, i en horari de vesprada de dilluns a dijous de 17.00 a 19.30 hores. Els divendres a de vesprada la galeria romandrà tancada.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 06 de Maig de 2022