La Vila Joiosa tornarà a ser referent gastronòmic de la cuina marinera del 3 al 12 de juny amb la celebració de la XXII Mostra de Cuina Marinera

La Mostra de Cuina ha sigut presentada hui als jardins del xalet Centella al costat dels 10 restaurants participants de la seua vint-i-dosena edició

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa prepara un any més el seu esdeveniment gastronòmic per excel·lència, la Mostra de Cuina Marinera, que enguany celebra la seua vint-i-dosena edició. Del 3 al 12 de juny, 10 dels restaurants de la localitat oferiran menús especialment dissenyats per a l'ocasió amb un preu tancat que oscil·la entre els 30 i 40 euros. Tots ells comptaran amb peix de la llotja vilera i xocolates, les dues matèries primeres claus en la gastronomia i la indústria vilera.

 

La Mostra ha sigut presentada aquest matí als jardins del xalet Centella per la Regidora de Foment Econòmic en matèria comercial de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, Marta Ronda; i l'edila de Turisme, Marta Sellés; als qui han acompanyat representants dels restaurants participants en aquesta edició, que han aportat un dels plats que serviran durant la Mostra a aquesta presentació de la jornades gastronòmiques de la Vila Joiosa.

 

Els 10 restaurants participants d'aquesta edició són: Ca Marta, El Pòsit, Club Nàutic, El Nàutic, Hogar del Pescador, Zerca, Made, Resto Renne, El Trébol i DRoca. Tots els menús finalitzaran amb unes postres dolces, xocolates i torrons cedits per les empreses locals Carremi, Chocolates Valor, Chocolates Pérez, Chocolates Marcos Tonda i Chocolates Clavileño.

 

“La gastronomia és un dels principals atractius turístics de la Vila Joiosa i la Mostra de Cuina Marinera el seu principal valedor. Convidem tothom a degustar l'excel·lent treball dels nostres restauradors/es i l'excel·lent qualitat del producte de la mar de la nostra badia. Estem convençuts que un any més la Mostra comptarà amb una alta participació, pels quals desitgem el major dels èxits als restaurants participants en aquesta nova edició”, ha expressat Marta Ronda, regidora de Foment Econòmic de la Vila Joiosa durant la presentació.

 

Un anys més, l'esdeveniment comptarà amb un extens programa d'activitats complementàries durant les jordanes entre les quals destaquen el ‘Tast-Degustació de Vins d'Autor’ a càrrec de ‘Celler les Soques’ i ‘Vinos Handeland’ el dimecres 8 de juny a les 20.00 hores en el xalet Centella; i una ‘Masterclass de Cocteleria’ el dijous 9 de juny a les 20.00 hores, també en el xalet Centella. És necessari inscriure's prèviament en l'Oficina de Turisme per a assistir a aquestes activitats.

 

XVI Mostra de Vi

 

Enguany la Mostra de Vi celebra 16a edició de manera independent a causa de les grans dimensions que ha adquirit aquest esdeveniment, que servirà d'avantsala a les jornades de ‘cuina marinera’ del mes de juny.

 

El pròxim 27 de maig, a les 18.00 hores, el carrer Colón de la Vila Joiosa, a l'altura del seu encreuament amb carrer Pizarro, acollirà aquesta jornada dedicada al vi en la qual enguany participaran prop de mig centenar de cellers i que comptarà amb al voltant de 250 referències de vi per a la seua celebració.

 

La XVI Mostra del Vi comptarà també amb la col·laboració de la marca Muspell, encarregada de l'elaboració de la beguda Hidromiel, que resulta de la fermentació d'una mescla d'aigua i mel amb llevats per a obtenir graduació alcohòlica. També participaran en aquesta les marques de vermut ‘Creu de Pedra’ i ‘Puig Campana’, i ‘Licores Sinc’, que serà l'encarregada de l'elaboració de gintònics.

 

La jornada es complementarà amb un concurs de pintura amb vi per al qual ja hi ha més de 30 participants inscrits.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Maig de 2022