El barri de l'Ermita celebrarà la popular desfilada de Rollets de Sant Antoni el proper 21 de gener

La comissió de festes de l'Ermita organitza juntament amb la regidoria de Festes de l'Ajuntament de la Vila Joiosa diversos actes per celebrar la festivitat del patró dels animals el cap de setmana del 20 i 21 de gener.

Imagen que acompaña la notícia
El barri de l'Ermita celebrarà els dies 20 i 21 de gener els actes programats per commemorar la festivitat de Sant Antoni Abat. La cita més popular i més esperada serà la desfilada de carros i carrosses “Rollets de Sant Antoni” que tindrà lloc el diumenge 21 de gener a les 13 hores. Els participants recorreran els carrers del barri, indumentats amb vestits tradicionals, alguns a peu i d'altres sobre carros i carrosses. Durant el trajecte, els participants obsequien el públic amb els rollets de Sant Antoni. “Són les primeres festes de l'any i són unes festes molt arrelades al municipi. Desenes de persones participen en els actes més destacats, com són la benedicció dels animals i la tradicional desfilada dels rollets”, explica el regidor de Festes, Jaime Santamaría.
 
En honor al patró dels animals, anomenat popularment Sant Antoni del Porquet, la comsió de festes de l'Ermita, en col·laboració amb la regidoria de Festes de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, ha organitzat diversos actes.
 
El dissabte 20, la programació festiva arrancarà a les 8.30 hores amb una despertà de coets i revolta de campanes, amenitzada per la colla Els Valerios. A les 10 hores s'inaugurarà la fira ramadera i les 10.30 hores se servirà un esmorzar popular amb calçotada. A les 11 hores, s'organitzaran jocs populars i hi haurà atraccions inflables per als més petits i els grups de dansa Almadrava i Centener actuaran juntament amb la colla Els Valerios a les 12 hores. A la tarda, els protagonistes seran els animals i mascotes que rebran la tradicional i benedicció que se celebrarà a les 16 hores, quan també es beneiran els rollets. Tot seguit, hi haurà degustació de xocolata Valor i venda de bunyols de carbassa, amb la col·laboració dels veïns de l'Ermita. A les 18 hores, la unitat canina de la Policia Local farà una exhibició.
 
 
I la jornada de diumenge començarà també amb la despertà a les 8.30 hores. A les 11 hores, se celebrarà una missa en honor al patró de l'Ermita, Sant Antoni Abat, i, una hora després, la imatge del sant recorrerà els carrers del bari en solemne processó. Finalment, tindrà lloc la popular desfilada dels rollets de Sant Antoni.
 
Els participants a la desfilada, poden inscriure's ja al supermercat del barri i recolliran els rollets el mateix diumenge, abans de la sortida, a les antigues escoles de l'Ermita.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 12 de Gener de 2024