La Vila Joiosa instal·larà un sistema de càmeres i sensors intel·ligents que recolliran la informació del municipi en temps real

Aquest és el primer pas per transformar la Vila Joiosa en ciutat intel·ligent ja que el sistema recopilarà dades sobre l'estat dels aparcaments dissuasius, el trànsit rodat, l'aforament d'espais públics, el consum d'aigua, l'ompliment de contenidors i la informació turística, entre d'altres.

Imagen que acompaña la notícia
Les regidories de Ciutat Intel·ligent, Infraestructures i Urbanisme han iniciat, de manera coordinada, les obres per instal·lar les antenes sobre les quals es construirà una xarxa bàsica de comunicacions del municipi. Amb aquest mapa d'antenes, distribuïdes en edificis i terrenys públics, es disposarà de comunicació sense fil de banda ampla amb tecnologia Wi-Max (Worldwide Interoperability for Microwave Access) que donarà servei al sistema de càmeres i sensors intel·ligents amb què es monitoritzarà i es capturaran les dades i altres aspectes dels serveis municipals dins de l'estratègia de ciutat intel·ligent, objecte de les actuacions Smart City. Aquesta xarxa oferirà cobertura a tot el terme municipal i permetrà que les cambres i sensors recopilin dades en temps real que aportin informació necessària per a la presa de decisions estratègiques, que s'adaptin a les necessitats reals del ciutadà.
 
Aquestes dades es destinaran, per exemple, a millorar la mobilitat, com és el cas del control de les places lliures als aparcaments dissuasius, el control del trànsit rodat, la petjada de carboni, el control d'aforament en recintes i espais públics, com ara platges i parcs, el consum daigua per sectors o el nivell dompliment dels contenidors de residus, entre altres. Aquests mesuraments serviran també per consolidar el model de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), que es basa en el tractament de les dades que generen els serveis públics des de la tecnologia.
 
L'edil de Ciutat Intel·ligent i Urbanisme, Pedro Ramis, exposa que “ja hem iniciat el procés per convertir la Vila Joiosa en una ciutat intel·ligent i aplicar noves tecnologies en la gestió de la ciutat per tal de millorar els serveis a la ciutadania”.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 26 de Juny de 2024