El ple aprova el conveni entre la Fundació Aragonès i l'Ajuntament de la Vila Joiosa a partir del qual es construirà la Casa de la Música

L'acord aprovat en sessió extraordinària desestima les al·legacions registrades pel PSOE, Compromís i Vox sobre el conveni entre la Fundació Aragonès i l'Ajuntament de la Vila Joiosa.

Imagen que acompaña la notícia
El Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, convocat hui en sessió extraordinària i a petició dels grups municipals PSOE i Compromís, ha aprovat de manera definitiva el conveni presentat per la Fundació benèfic assistencial Doña Concepción i Don Pedro Aragonés i l'Ajuntament de la Vila Joiosa amb l'objecte de construir la Casa de la Música. El Ple ha donat llum verda al conveni amb els vots a favor dels grups municipals Partit Popular, Vox i Gent per la Vila i les abstencions del PSOE i Compromís. L'Alcalde Marcos Zaragoza no ha estat present a la sessió per la seua condició de president de la Fundació Aragonès en exercir el càrrec d'Alcalde, malgrat que en el conveni només signa com a Alcalde de l'Ajuntament de la Vila Joiosa. L'acord del conveni aprovat desestima les al·legacions presentades.
 
La proposta d'aquest conveni, signada per l'Alcalde de la Vila Joiosa i el secretari de la Fundació Aragonès el 21 de març i publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana amb data 13 de maig per ser sotmesa a informació pública, suposa la cessió de 1.029 metres quadrats de la parcel·la d'ús residencial i terciària, ubicada a l'illa número quatre del PP-3, del PGOU, amb un total de 6.423'04 metres quadrats, per part de la Fundació Aragonès a l'Ajuntament de la Vila Joiosa per construir-hi l´edifici de la Casa de la Música. Esta superfície està localitzada, concretament, a la cantonada entre els carrers Doctora Damiana Zaragoza i Doña Concepción Aragonés, davant del Teatre Auditori, a la parcel·la de la qual han estat instal·lades les aules prefabricades del col·legi públic Doctor Álvaro Esquerdo fins al mes de gener. Aquest conveni estableix la segregació daquesta part i la seua modificació d'ús residencial i terciari a dotacional públic d'ús múltiples. El conveni també contempla l'augment d'edificabilitat de la resta de parcel·la del PP-3 de 8 a 9 plantes, la permuta a l'Ajuntament de la parcel·la de 584'40 metres quadrats a la plaça de la Generalitat i transferir l'aprofitament de les dues superfícies al sector PP-8, parcel·la en propietat de la Fundació Aragonès.
 
Les al·legacions presentades pels regidors de PSOE, Compromís i Vox es refereixen a un conflicte d'interessos per part de l'Alcalde, en ostentar també el càrrec de president de la Fundació Aragonès, tal com estableixen els estatuts d'aquesta entitat benèfic social, i a la suposada manca d'informes jurídics, urbanístics i econòmics que avalessin la viabilitat del conveni, per la qual cosa sol·licitaven la seua retirada o modificació.
 
En el torn de paraula, els portaveus dels grups municipals de l'oposició s'han mostrat partidaris de la construcció de la Casa de la Música i han matisat que les al·legacions al conveni corresponen al procediment de la presentació del conveni. La regidora de PSOE, Isabel Perona, ha discrepat de la nova ubicació i ha defensat el projecte anterior i la seua localització.
 
En la proposta d'acord del Ple, el primer Tinent d'Alcalde, Pedro Ramis, que ha presidit la sessió extraordinària, ha respost que sí que hi ha els informes tècnics municipals necessaris que requereixen les clàusules del conveni. Ramis ha exposat que estes al·legacions “són un intent de paralitzar el projecte de la Casa de la Música i alentir els procediments administratius, perquè estes al·legacions han fet que s'endarrersica l'aprovació del conveni pel Ple, previst per formar part de l'ordre del dia del ple ordinari de juny, després del període d'exposició pública, així com han suposat una despesa imprevista de recursos humans i econòmics municipals per respondre a les al·legacions, però a partir d'hui ja s'inicien totes les actuacions objecte del conveni”.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 28 de Juny de 2024