L'Associació Santa Marta presenta la revista oficial de les festes de Moros i Cristians 2024

Centenars de persones assisteixen al primer acte del programa de les festes de Moros i Cristians que es va celebrar ahir als jardins de la Barbera.

Imagen que acompaña la notícia
La Vila Joiosa ja ha donat el tret d'eixida de les festes de Moros i Cristians en honor a la seua patrona Santa Marta. Ahir, centenars de persones van assistir a la presentació de la revista de festes 2024. A l'acte, que es va celebrar als jardins de la finca de la Barbera es va donar a conèixer l'edició 61 de la revista de festes, coordinada pel cronista de l'Associació Santa Marta i pregoner de les festes 2024, Esteve Soler López. Les seues pàgines recopilen desenes d'articles que relaten records i anècdotes de les festes, així com investigacions històriques sobre l'origen de les festes, el centenari del naixement del literat viler Cristóbal Zaragoza i el 50è aniversari de la biblioteca municipal que porta el seu nom, així com articles sobre altres personatges il·lustres com l'anterior cronista del municipi, José Payá Nicolau. Entre els textos, destaca el dedicat als festers que van viatjar a Niça (França) el 1969 per desfilar a la seua popular festa de carnestoltes amb els seus vestits de moros i cristians, juntament amb representants d'altres països europeus. Aquests mateixos vilers han estat els protagonistes de l'acte, ja que els ha retut un homenatge emotiu en ser propulsors a mostrar la festa de Moros i Cristians fora de les nostres fronteres fa més de 50 anys. La publicació també recull els premis dels concursos convocats per l'Associació Santa Marta, ressenyes de les festes de fa 50 i 25 anys, així com la crònica anual i els càrrecs festers de les festes de 2024.
 
La presidenta de l'Associació Santa Marta, Marta Mingot, ha agraït als articulistes i anunciants la col·laboració en la confecció de la revista. L'Alcalde Marcos Zaragoza ha tancat l'acte felicitant els càrrecs festers i l'Associació Santa Marta per la seua dedicació a l'organització de les festes, declarades d'Interès Turístic Internacional.
 
El proper dissabte 6 de juliol es celebrarà l'acte de la presentació oficial dels càrrecs festers al recinte on s'ubicava l'antic col·legi públic Doctor Álvaro Esquerdo, al carrer Doctora Damiana Zaragoza. En aquest esdeveniment, el pregoner Esteve Soler inaugurarà les festes del 2024 amb el seu pregó anunciador.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 29 de Juny de 2024