L'Ajuntament de la Vila Joiosa llança una campanya divulgativa per conscienciar la ciutadania sobre el manteniment de la neteja dels carrers

L'Alcalde Marcos Zaragoza presentarà aquest dijous, 4 de juliol, al saló Don Pedro de la Barbera, el conjunt de vídeos divulgatius en què han participat veïns i veïnes representatius de diversos sectors socials de la Vila Joiosa.

Imagen que acompaña la notícia
L'Ajuntament de la Vila Joiosa llançarà una campanya divulgativa dirigida als veïns del municipi per tal de conscienciar sobre la importància de mantenir els carrers i parcs nets entre tots els ciutadans. Amb el lema “La Vila és ta casa, no l'embrutes”, la campanya de publicitat social es basa en la producció de 6 peces audiovisuals, en què participen persones representatives de diversos sectors socials de la Vila Joiosa, de manera que es reforça el missatge de col·laboració i implicació de tots els veïns per aconseguir una ciutat neta i endreçada.
 
Als vídeos es mostren accions quotidianes que es realitzen de manera habitual al carrer i que embruten les mateixes i l'efecte o conseqüència que té si es realitza a l'interior del nostre habitatge. L'Alcalde Marcos Zaragoza avança que “volem que l'espectador concebisca que els carrers i parcs són sa casa, són de tots els veïns i veïnes, i, per tant, hem de cuidar-los i mantenir-los nets i endreçats, igual que fem als nostres habitatges. D'esta manera, els comportaments incívics que no se'ns ocorre fer a la nostra casa, tampoc no hem de fer-los als carrers. Per això, les escenes comparen les accions imprudents que es realitzen als carrers, moltes vegades de manera inconscient, i cóm afectarien si les realitzàrem als interiors de les nostres vivendes”.
 
Per mostrar que la neteja i lavabo del municipi és responsabilitat de tots, als vídeos han participat persones de diferents edats representants de col·lectius socials i veïns referents en diversos àmbits, com Paco Llorca i Pere Zaragoza, del col·lectiu LGTBI Viladiversitat; el campió del món de taekwondo i kickboxing, Yassine Talhaoui; les germanes Isabel i Vicenta López, dones compromeses amb les causes socials, pertanyents a associacions solidàries; Toni Devesa, membre de l'Associació de Discapacitats de Vila Joiosa, ASMIVI; els germans Jaume i Quico Llinares, exemple d'inclusió social de les persones amb diversitat funcional, ja que el Jaume és un xiquet amb síndrome de down; el campió d'Espanya de Ciclocros per sisena edició consecutiva, Felipe Orts; el Cronista oficial de la Vila Joiosa i cap de l'Arxiu Municipal, Albert Alcaraz; el músic professional i director de la Colla Els Valerios, Fernando Fernández; el president de la Junta Major de Confraries i Germandats de Setmana Santa, Tomás Domenech; el president de les festes de l'Ermita, Miguel Ángel Lillo; la presidenta de l´Associació Santa Marta, que organitza les festes de Moros i Cristians, Marta Mingot; la periodista Marta Llinares; Bárbara Cortés, dona involucrada en associacions sociosanitàries i solidàries; i Meli Rodríguez, pertanyent a l'Associació de Dones Gitanes “Aprende a vivir”.
 
La campanya divulgativa està formada pels vídeos que es llançaran a partir de divendres a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació, així com falques de ràdio.
 
La presentació de la campanya serà dijous, 4 de juliol, a les 20 hores al saló Don Pedro de la casa museu de la Barbera dels Aragonès i comptarà amb l'assistència de l'Alcalde Marcos Zaragoza i els actors col·laboradors de les peces audiovisuals.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 01 de Juliol de 2024